Kabinet predsednika Republike Srpske
Željka Cvijanović

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da se o budućnosti BiH mora razgovarati, ali i odlučivati, jer ovo što imamo je teška bolest.

Da su politički predstavnici bošnjačkog naroda zainteresovani za budućnost BiH, rekla je Cvijanovićeva, onda bi nešto uradili i da je osiguraju, a ovako samo po ko zna koji put dokazuju da je za njih prihvatljiva jedino BiH u kojoj će dominirati jedan narod, a na štetu druga dva.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da nema nikakvih pregovora entiteta o budućnosti BiH, Cvijanovićeva je rekla da je njihova stvar da li će pregovarati ili neće.

– Naše je da nudimo i znamo zašto to radimo. Nemamo istu viziju zemlje koja bi trebalo da bude zajednička. Nećemo centralizaciju na štetu interesa Republike Srpske i to je stav naših institucija. Mogli smo biti partneri, ali Bakir i njemu slični za to nisu sposobni – istakla je predsednica RS.

Ona je dodala da Srpska nema vremena za iscrpljivanje, niti spremnosti za odricanje od svoje autonomije, i da je već dovoljno oštećena međunarodnim intervencijama usaglašenim sa željama Bošnjaka.

– U jednom se, ipak, mogu složiti sa Izetbegovićem, a to je da su pregovori o zemlji u kojoj možemo živeti završeni krajem 1995. godine. Na takvu zemlju smo dali saglasnost, a na ovu kakva je ispala, nismo nikada. Zato je neophodno razgovarati, a ne zabijati glavu u pesak i tavoriti u zemlji koja je teško bolesna zbog upornih ratnih i političkih pokliča koji dolaze iz Sarajeva i nastojanja da se kalja i uništava Republika Srpska – naglasila je ona.

1 COMMENT

  1. Prvo sto ste podijelili Srpski narod u Republici Srpskoj to je dovoljno da prije nestane Republika Srpska nego BiH.Vi ste unistili Republiku Srpsku i vladate uz podrsku muslimana i hrvata.Srbija radi veliku gresku sto vas takodje podrzava i (ne)svjesno ucestvuje u progonu naseg naroda u Republici Srpskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here