1 : 1
KOPENHAGEN - CRVENA ZVEZDA

Strelci:N`Doje u 44 – Boaći u 17.

“Crveno-beli” idu u plej-of za Ligu šampiona  pošto su u revanšu trećeg kola kvalifikacija protiv Kopenhagena na njegovom stadionu prošli na penale: 1:1 (1:1, 1:1) penalima: 7:6 (prvi meč 1:1).

Kopenhagen: Gritebust, Varela (od 81. Bartolec), Papajanopulos, Nelson, Bengtson, Holse (od 74. Bjel), Zeka, Stage (od 60. Falk, od 120. Sotiriju), Fišer, Vind, N`Doje. Trener: Solbaken.

Zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić (od 46. Žander), Kanjas (od 58. Pankov), Jovančić, Vukanović (od 91. Jevtović), Marin, Ivanić, Boaći (od 81. Simić). Trener: Milojević.

Tačka nije bila bela nego blatnjava. S nje su sevali udarci i jednih i drugih visoko preko gola. Jezičak ruleta se dvoumio na čiju će stranu, a El Grande Borjan je presudio da ode na stranu našeg prvaka.

Zvezda sledeće srede (21 čas) igra s Jang bojsom u Bernu. Uzvratna utakmica je u utorak 27. na krcatoj “Marakani”.

Golman “crveno-belih” je apsolutni pojedinačni junak utakmice i zbog nekoliko odbrana iz opasnih situacija pred njegovom mrežom i zbog tri odbranjena penala a i zbog hladnokrvne realizacije kada je na njega došao red. Kolektivni junak je cela Zvezda, jer njen bedem nije popustio pred opsadom danskog prvaka od 54. minuta (Milunović isključen zbog drugog žutog kartona). “Crveno-beli” se tako uspešno nisu branili od Barija, a i ishod je po njih isti kao u finalu Kupa šampiona 1991 – neizmerna sreća posle penala.

Na kraju Borjan je pročitao i mlađanog Vinda, koji ga je na “Marakani” s bele tačke savladao šmekerskom panjenkom. Zvezda je već obezbedila mesto u Ligi Evrope, ali njene pretenzije su izronile u Kopenhagenu gracioznošću Male sirene. Imaće priliku da i drugi put uzastopno bude učesnik vodećeg klupskog takmičenja fudbalske Evrope, ali ovaj put s revanšom u svom grotlu.

Penali

XI serija

6:7 Pankov

6:7 Vind – Borjan brani

X serija

5:6 Borjan

6:6 Gritebust

IX serija

4:5 Gobeljić

5:5 Papajanopulos

VIII serija

3:4 Degenek

4:4 Nelson

VII serija

3:3 Simić preko gola

3:3 Bartolec

VI serija

3:3 Jovančić preko gola

3:3 N`Doje – Borjan brani

V serija

2:3 Pankov

3:3 Zeka

IV serija

2:2 Žander

2:2 Bengtson – Borjan brani

III serija

/ Jevtović preko gola

2:1 Sotiriju

II serija

1:1 Ivanić

/ Fišer

I serija

/ Marin

1:0 Vind

Kraj produžetaka. Izvodiće se penali.

120`: Kipranin Sotiriju samo [to je ušao u igru zahvatio je loptu glavom iz kornera. Na Zvezdinu sreću pravo u Borjanove ruke.

113`: Drugi žuti karton je dobio rezervista Bjel. Oborio je s leđa Žandera koji je usamljen išao s loptom u protivnapad.

110`: Još jedna Borjanova odbrana izgledne šanse za Kopenhagen.

Kraj prvog produžetka

101`: Sjajna odbrana Borjana pošto je u gužvi u Zvezdinom šesnaestercu igrač Kopenhagena stekao prostor za šut.

99`: Kopenhagen već 45 minuta opseda Zvezdin gol jer ima brojčanu nadmoć. “Crveno-beli” se i dalje dobro brane iako na ivici snage. Hoće li da izdrže, pitanje je sad…

96`: Simić u halfovskom stilu klizećim startom u poslednji čas osujećuje protivničkog igrača da uputi udarac s pet metara.

95`: Ivanićev trk u protivnapad probudio je nadu zvezdaša, ali Zvezdino krilo, gubeći snagu, ništa nije mogao da učini više usamljen između dvojice protivničkih igrača.

Pošto je moguća još jedna izmena u produžecima, umesto iznemoglog Vukanovića igraće Jevtović.

Zvezda je prošle godine prošla u plej-of iz produžetaka. Protiv Spartaka iz Trnave je isto bilo 1:1 u Beogradu pa 1:1 u Slovačkoj, a “crveno-beli” su pobedili s 2:1 pogotkom Radonjića u 98. minutu. Sada je sve rezultatski isto, ali naš prvak ima igrača manje jer je Milunović dobio drugi žuti karton u 54. minutu.

Kraj osnovnog dela utakmice. Igraće se produžeci.

90+2: Loš šut Jovančića s ivice kaznenog prostora.

81`: Simić ušao u igru umesto Boaćija.

73`: Prohujala je lopta pored Borjanove desne stative. Igra; Kopenhagena je [utirao u padu nogom iz neposredne blizine. To je prva šansa domaćina od kada, zbog Milunovićevog isključenja, ima brojčanu prednost.

58`: Umesto Kanjasa, koji je obavio dobar posao na sredini terena, ulazi half Pankov. Milojevićeva prinudna izmena je to jer je Milunović isklučen. Zvezdina namera je da sačuva 1:1.

53`: Prvo je Vukanović na Marinov pas po zemlji iz slobodnog udarca zatresao mrežu, ali je bio u milimetarskom ofsajdu, a odmah zatim Milunović je zbog drugog žutog kartona isključen pošto je u vazdušnom duelu oštro odneo N Dojea s leđa.

Počelo je drugo poluvreme. Umesto Rodića na levog beka je ušao Brazilac Žander.

Poluvreme

44`: Zvezda nije izdržala u vođstvu do kraja prvog poluvremena. Tamnoputi napadač N`Doje bio je najviši u skoku na centaršut na suprotnu stativu. Savladao je Borjana iz neposredne blizine.

39`: Šut Ivanića preko gola s 25 metara.

35`: Žuti karton i Jovančiću, koji je načinio tzv. pametan faul, sprečavajući brzi protivnapad domaćina.

30`: Žuti karton je dobio i Borjan.

28`: N` Doje dobio žuti karton zbog toga što je laktom udario Degeneka u lice u njihovom vazdušnom duelu.

17`: Marin je video da se Boaći ušunjao u peterac gostiju. Uposlio je svog napadača, koji je izbegao ofsajd, a onda je u padu krajnjim naporom vrhom stopala prevario golmana.

9`: Jovančićev udarac s oko 20 metara završio preko gola.

6`: Milunović dobio žuti karton.

1`: Zeka je u kaznenom prostoru Kopehnagena nagazio Ivanića. Sudija to nije video.

Utakmica je počela. Sudi Litvanac Mažejka.

Koreografija navijača domaćih: Parken je mesto gde Crvena zvezda ispada (slobodni prevod)

 

Trener Milojević izvodi ovaj sastav: Borjan, Gobeljić, Milunović. Degenek, Rodić, Kanjas, Jovančić, Ivanić, Marin, Boaći, Vukanović. Na “Marakani” je Boaći zaigrao u napadu od početka drugog poluvremena umesto povređenog Pavkova, strelca za Zvezdu.

U odnosu na prvi meč, danski prvak je promenio jednog igrača. Levog beka umesto Brajana Ovijeda igraće Pjer Bengtson, koji je na stadionu “Rajko Mitić” ušao u igru u drugom poluvremenu.

U Kopenhagenu je 18 stepeni Celzijusa.

Ko prođe dalje, sastaće se u plej-ofu sa švajcarskim šampionom Jang bojsom. Prvi meč je u Bernu 21. avgusta (21 čas), a revanš 27. avgusta. Ko ispadne, igra u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv uspešnijeg iz susreta Helsinkija, s kim se Zvezda sastala u drugom kolu, i Rige. U Letoniji je bilo 1:1, uzvratna utakmica je u četvrtak (18).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here