Dominacija Novaka Đokovića uglavnom je zasluga njegove psihološke nadmoći, ceni bivši teniser Robi Kenig.

Bivši polufinalista US opena u dublu misli da će Đoković nastaviti da bude “jak kao kamen” u nastavku karijere.

On se osvrnuo i na finale Vimbldona, u kojem kaže da Novak nije pružio 100 odsto protiv Federera.

– Taj momak nije igrao svoj najboji tenis u finalu. Biće veoma teško pobediti ga u naredne tri, četiri godine. To nije bio najbolji Đoković, takav je bio u finalu Australijan opena. Naravno, morate gledati i to ko je bio sa druge strane mreže, kao i da se sada igralo na Federerovoj omiljenoj podlozi – rekao je Kenig za “Beyond the Baseline Podcast”.

Ono što je impresioniralo 48-godišnjeg Južnoafrikanca je to što Novak može da pobedi i kad ne igra ni približno najbolji tenis.

– To što može da pobedi a da igra na recimo 80-85 odsto svojih mogućnosti, to ostalima dodatno otežava da ga pobede na Slemovima. Izgleda kao da je potreban da se desi neki ekstremni scenario, kao što je bilo na Rolan Garosu, da bi on izgubio – ističe Kenig.

Kenig je na kraju konačno došao i do Novakovog glavnog aduta, njegove mentalne snage.

– On je izuzetno snažan mentalno. To nam je pokazao i sada. Taj meč (finale Vimbldona) je bio potvrda onoga što smo svi mislili o Novaku. On je prethodnih osam godina dominantan, i kad igra loše i kad igra dobro, protiv dvojice najboljih igrača tenisa svih vremena”, zaključio je Kenig.

Izvor:
Vestionline, B92

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here