Budi human
Veliki borac: Aleksa Milić

Preslatkom šestogodišnjem dečaku Aleksi Miliću iz Beograda hitno je potrebna pomoć humanih ljudi, jer sve je manje vremena do kada mališanovi roditelji moraju da sakupe novac za dalji nastavak lečenja njihovog sina, tj. terapiju matičnim ćelijama.

Ovom detetu je od treće godine ustanovljen značajno usporen psihomotorni razvoj i blaga retardacija. Dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Sada je njegova majka Tamara na Fejsbuku objavila potresnu poruku i apel za pomoć.

Ona moli sve ljude dobre volje da Aleksi pomognu, jer vremena je sve manje.

– Preklinjem vas kao majka deteta koje nije uspelo da primi nijednu terapiju da mu pružite šansu za bolji život. Svaka poruka i uplata koliko ste u mogućnosti, podela apela njemu život znači. Imamo manje od mesec dana tj. do 10 februara da sakupimo 12.000 evra. Pozivom 1278 na 3030 pomozite – apeluje požrtvovana majka.

Na poslednjem pregledu dečaku je ustanovljena cista na mozgu i dete može ostati kao biljka.

Da podsetimo malom Aleksi je u specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Sokobanjskoj potvrđena je dijagnoza F 83 (Disordines evolutionis specifi mixti)

Aleksa ne govori i poseduje elemente autizma. Redovno posećuje logopeda i defektologa.

Porodica je do sada lečenje finansirala samostalno i iscrpela sve resurse pa se ovim putem obraća svim humanim ljudima da im pomognu kako bi Aleksa nastavio lečenje i napredovao.

Sredstva su mu potrebna za terapije matičnim ćelijama, logopedske i defektološke tretmane, fizikalne tretmane, rehabilitacije, medicinsku opremu, lekove, potrošni medicinski materijal, laboratorijske analize, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Za Aleksine prve reči! Budimo humani!

Kako pomoći

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001421440-43

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001422022-43

IBAN: RS35160600000142202243

SWIFT/BIC: DBDBRSBG