Trener najboljeg tenisera sveta Marijan Vajda, najverovatnije ne bi sarađivao sa Đokovićem da je poslušao svoju ćerku Nataliju koja na početku nije bila oduševljena Novakom. 

Po rečima Novaka, Vajda je postao deo njegove porodice i da je više od trenera. Njihova saradnja počela je 2006. godine, a uz mali prekid od maja 2017. do početka 2018. godine, traje i danas.

Vajda je u razgovoru za “Functional Tennis Podcast” pričao o svom prvom susretu sa Novakom, i ispričao je interesantnu anegdotu o komentaru svoje ćerke dok su zajedno gledali trening koji je Đoković imao.

– Putovali smo u Pariz, gde smo upoznali celu porodicu, roditelje i braću, a on je igrao na terenu, trenirao je sa Olivijem Rohusom. Poveo sam svoju ćerku i gledali smo ga. Pitao sam je, “slušaj Natalija, šta misliš o ovom momku”?

– Ona ga je pogledala, on je imao neku razmenu udaraca, a onda je rekla “Ne znam, nema nikakav bekhend”. Već tada ga je osuđivala i već mi je dala zadatak i poručila da imam težak posao i da moram da unapredim njegovu igru na neki način, ali već tada sam video da je neverovatan takmičar. Jednom kada izađe na teren, skoro da ne gubi poene – uz osmeh je ispričao Vajda.

  

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here