”Da je Srbija prihvatila NATO bazu, sačuvala bi Kosovo”

0

Uzaludne žrtve: Momir Stojanović
 

Stojanović je rekao i da zloupotreba u trošenju budžetskih sredstava za 12 godina nije mogla da se odvija bez političke podrške.

”Da su MUP i tužilaštvo radili svoj posao, pljačka na Kosovu bi odavno bila krivično procesuirana. Mora da dođe do promene srpske političke elite na samom KIM, kao i predstavnika političkih opcija koje se ključno bave KIM. Oni nemaju više ni moralnog ni političkog kredibiliteta da se bave KIM”, naveo je on.
 

Pročitajte još:

* 15 godina bombardovanja: Kosovo daleko, rak hara Srbijom

* Izveštaj sakrio lopove iz vlasti

* "Patriote" zgrnule milijarde

Na pitanje da li ključnu odgovornost moraju imati Nebojša Čović, Slobodan Samardžić ili Goran Bogdanović, i još desetak imena sa beogradskih adresa Stojanović je odgovorio: ”Istražni organi treba da utvrde čija je odgovornost konačna. Ako neko hoće nezavisnu istragu, doći će do svakoga. Toliko je očiglednih elemenata u izveštaju da nije teško sprovesti istragu. Pitanje je političke volje”.

Opisujući zloupotrebe, Stojanović je rekao i da je Kosovsko mitrovački okrug otkupio kuću predsednika nekadašnjeg Kosovsko mitrovačkog upravnog okruga za 400.000 evra, a onda tu kuću dodelio Kalabićevom sinu.

Objašnjavajući zbog čega se Anketni odbor nije bavio istragom o švercu nafte naveo je da je to preobimni materijal koji zahteva poseban Anketni odbor. A da dokumentacija u koju je imao uvid ukazuje da najveći deo nafte nikada ne stigne na KIM, samo se papiri operu preko KIM.

”Nafta se vrati i za veličinu PDV prodaje na pumpama centralne Srbije.To nije moguće bez jakih pozicija u poreskoj upravi, Ministarstvu energetike”, rekao je Stojanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here