Da li biste probali: Rolerkoster visok kao dva Kipa slobode

0

Adrenalinski šok: Posetioci imaju osećaj da padaju sa 41 sprata zgrade
 

Prvi video-snimak vožnje na ovom rolerkosteru postavljen je na internet, a na njemu posetioci vrište od adrenalina, ali i od straha. “Zumandžaro” je viši od londonskog Big Bena i duplo veći od čuvenog američkog Kipa slobode.

 

Ova atrakcija ima najviši i najbrži slobodni pad na svetu, jer se od vrha do dna stiže se za manje od deset sekundi. Tokom proslave Dana nezavisnosti 4. jula, prvi turisti su imali čast da dožive uzbuđenje na “Zumandžaru”.

 

Spremni za vožnju: Jeziv pogled sa vrha rolerkostera
 

Rolerkoster se sastoji od tri tornja, a u svaki sa gondolama staje osmoro ljudi, koje do vrha putuju za samo 30 sekundi. Nakon toga dolazi do dramatične pauze da bi posetioci mogli da uživaju u pogledu na nebodere u Filadelfiji, grada udaljenog oko 85 kilometara od zabavnog parka.

 

Onda sledi propadanje, tokom koje vožnja dostiže brzinu kao ženka geparda, najbrže životinje na planeti, dok lovi plen.

 

"Zumandžaro" je viši od londonskog Big Bena, ali i duplo veći od Kipa slobode

 

“Zumandžaro” je povezan sa legendarnim rolerkosterom “Kingda Ka”, koji je najviši na svetu i najbrži u Severnoj Americi. Voz rolerkostera tutnji iznad glava turista na “Zumandžaru” brzinom od oko 60 kilometara na čas dok oni očekuju slobodni pad.

 

Za izgradnju ovog rolerkostera upotrebljeno je oko 1,7 kilometara kablova i čak 26.502 šrafova, a teži kao 32 afrička slona u punoj snazi.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here