pixabay.com
Ilustracija

Ministarstvo pravde Republike Severne Makedonije dostavilo je dokumenta Osnovnom sudu u Skoplju na osnovu kojih bi trebalo da se izjasni o ekstradiciji Tomora Morine.

Ministarstvo pravde Republike Severne Makedonije dostavilo je sva dokumenta Osnovnom sudu u Skoplju na osnovu kojih bi sud treblo da se izjasni o ekstradiciji bivšeg pripadnika OVK Tomora Morine čije izručenje traži Srbija, prenosi portal a1on.mk.

Tomora Morinu je 25. jula uhapsila makedonska policija na srpsko-makedonskom graničnom prelazu Đeneral Janković i određena mu je mera ekstradicijskog pritvora, a na osnovu interpolove poternice koju je raspisala Srbija.

„Sudija za prethodni postupak, u skladu sa zakonom, poslaće zahtev nadležnom tužilaštvu, nakon čijeg mišljenje će sud takođe dati svoje mišljenje i dostaviti Ministarstvu pravde koje je nadležno za dalji tok postupka ekstradicije“, saopštili su iz Osnovnog krivičnog suda u Skoplju. Kako je navedeno u saopštenju, danas je stigao i zahtev predstavnika kosovske ambasade u Skoplje za posete Morine , koji je, kako se navodi, u skladu sa članom 178 Zakona o krivičnom postupku Severne Makedonije i isto je odobreno.

Republika Srbija traži Tomora Morine zbog procesuiranje za ratne zločine nad civilima u zoni Dukađini na KiM u periodu 1998.-1999. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here