Fejsbuk  je objavio da više ne dozvoljava da se njegove aplikacije unapred instaliraju  u „pametne telefone“ koje proizvodi kineski gigant. Ova odluka usledila je nakon veta koji su SAD uveli Huaveju zbog tvrdnje da Huavej uređaji ugrožavaju njihovu nacionalnu sigurnost.

Pre nametanja ovog ograničenja, svi pametni telefoni koji su izašli iz Huavej postrojenja preuzeli su Fejsbuk, Instagram i Vocap aplikacije. To znači da će zabrana na Fejsbuku uticati samo na uređaje koji još nisu napustili fabriku. Korisnici koji su već kupili Huavej telefone još uvk mogu proveriti svoje naloge  na ovim društvenim mrežama i ažurirati odgovarajuće aplikacije.

Sadašnji korisnici  Huaveji modela koji nemaju predinstalirani Fejsbuk  na svom uređaju i dalje će moći da preuzmu aplikaciju u Gugl prodavnici. Međutim, buduće verzije telefona neće imati pristup Gugl prodavnici osim ako američka vlada ne promeni svoju politiku prema kineskoj kompaniji.

Iz Huaveja su izjavili da su spremni za bilo koju akciju SAD i obećali da će rešiti bilo kakav prekid u radu njihovih uređaja.

Sredinom maja, američka vlada uvrstila je Huavej na crnu listu koja američkim kompanijama ograničava kupovinu rezervnih delova i usluga bez odgovarajućeg odobrenja iz Vašingtona.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime