pexels.com

I ove nedelje se borimo sa velikim vrućinama, a jedan od najlakših načina za rashlađivanje prostorije jeste korišćenje klima uređaja. Mnogi ostavljaju uključenu klimu kada odlaze iz kuće ili stana, čak i na duže vreme. Ali da li je bezbedno ostaviti klimu uključenu kada izlazite iz kuće?

Stručnjaci kažu da ako danima ili čak nedeljama nećete biti kod kuće zbog posla ili odmora, klima uređaj bi trebalo da isključite kada napuštate dom. To će vam svakako uštedeti novac. Ako niko neće ostati kod kuće i uživati u rashlađenom prostoru, nema potrebe da klima uređaj bude uključen.

Ali, ukoliko ćete odsustvovati samo dok ste na poslu, tehničari navode da je bolje da ostavite uključenu klimu. Naime, klima uređaj, osim što održava prijatnu temperaturu, takođe smanjuje i vlažnost vazduha u domu. Kuće koje su u toplijim i vlažnijim područjima, a u kojima se ne koristi klima uređaj, mogu imati problema sa razvojem buđi i gljivica.

Uključivanje klima uređaja kada niste kod kuće smanjiće vlažnost, smanjujući mogućnost razvoja buđi. Pa tako, kada nakratko odsustvujete iz svog doma, bez bojazni možete da ostavite uključenu klimu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here