Tanjug/AP
Protesti u Boliviji

Pre nego što je Morales pobegao u Meksiko, “najveći srpski izvozni politički brend” “Kanvas” kao da se pohvalio ulogom u “uvođenju demokratije”, piše Sputnjik.

Pojedini mediji u Srbiji, ali i u regionu, objavili su fotografiju Srđe Popovića, vođe “Kanvasa”, srpske nevladine organizacije koja je proistekla iz pokreta “Otpor”, sa jednom bolivijskom, nevladinom aktivistkinjom, navodi dalje Sputnjik.

To nije prvi put da se srpska nevladina organizacija pominje u “uspostavljanju demokratije” nakon pada nekog režima. Sputnjik istiće da su kontaktirali Popovića za komentar, ali on nije želeo da razgovara sa novinarom tog portala.

S druge strane, scenarista i režiser Boris Malagurski, koji je, snimajući svoje filmove, istraživao situaciju u Latinskoj Americi, kaže za Sputnjik da nema sumnje da su Srđa Popović i “Kanvas” umešani u vojni puč koji se desio u Boliviji i dodaje da je Popović umešan “gotovo svuda, ako ne i svuda” u svetu gde se Amerika meša u unutrašnje poslove suverenih zemalja.

– Kada je reč o Boliviji, vojska je posle demokratskih izbora naterala demokratski izabranog predsednika da podnese ostavku i pitanje je da li će se novi izbori raspisati nakon ovog “demokratskog puča” i da li će oni biti stvarno slobodni – ocenjuje Malagurski.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here