Pixabay.com

Seks u moru mnogima zvuči primamljivo. Postoji toliko vrućih, kultnih filmskih scena koje uključuju seks u vodi i momentalno nam zagolicaju maštu.

– Seks u vodi je svakako nešto što ne treba obrisati sa svog popisa seksualnih želja, iako u stvarnosti ne ide sve tako glatko kao na filmu, a može biti i pomalo rizično za zdravlje – kaže seksualni terapeut Debra Laino.

Velika je prednost, kaže Laino, lakoća koju voda daje. To omogućava partnerima da isprobaju različite poze koji bi možda bilo nezgodno izvoditi na suvom.

– Seks u vodi takođe može biti malo rizičan, ako je na javnom mestu, a sigurno može značiti iskorak iz rutine, čak i ako se radi samo o zajedničkom kupanju – kaže Laino.

Promena rutine i isprobavanje novih stvari i vašu vezu mogu učiniti dubljom, dodaje ona.

Naravno, seks u vodi malo je drugačiji od seksa u krevetu i može iziskivati malo manevrisanja kako bi bio što prijatniji.

Međutim, seks u vodi može da znači rizik od nekoliko različitih problema.

Opasnost od infekcije

Sećate se svih onih bakterija koje žive u vodi? Pa, mogu se zavući u mokraćnu cev tokom seksa, povećavajući rizik od razvoja infekcije mokraćnog sistema. Odatle, bakterija se može provući kroz mokraćnu cev do mokraćnog mehura, gde može rasti i izazvati upalu. A to može dovesti do svih vrsta neugodnih simptoma, poput bola i peckanja tokom mokrenja, pa čak i krvi u mokraći, navodi američki biro za žensko zdravlje.

Može se povećati rizik od gljivične infekcije

Polni odnosi u vodi mogu povećati rizik od gljivične infekcije, a hlor je posebno nezgodan jer može da poremeti osetljivi pH. Ako se pH poremeti, to može probuditi prekomerni rast gljivica, što dovodi do infekcije. A to može prouzrokovati vaginalni svrab, bol tokom seksa i druge simptome gljivične infekcije.

Bilo gde da plivate – od bazena s neodgovarajućim nivoom pH, do reka, jezera, okeana – to nisu najčistija mesta za potpuno razgolićavanje i seks. Uprkos svemu što je rečeno, seks u vodi jednom ili dva puta verovatno neće doneti veliku štetu za zdravlje, što znači da, ako želite, možete probati. Samo imajte na umu da postoje neki rizici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here