EPA/Sergey Dolzhenko
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Razgovor između američkog predsednika Džozefa Bajdena i ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog u četvrtak “nije prošao dobro”, rekao je visoki ukrajinski zvaničnik za CNN, jer se lideri nisu složili oko “nivoa rizika” od ruskog napada.

Bela kuća je, međutim, osporila tvrdnje ukrajinskog zvaničnika, upozorivši da anonimni izvori “šire lažne tvrdnje”.

Iz Bele kuće su naveli da je Bajden skrenuo pažnju Zelenskom da je skora invazija Rusije “vrlo moguća”.

Tokom razgovora, za koji je ukrajinski zvaničnik rekao da je bio “dugačak i iskren”, Bajden je upozorio ukrajinskog kolegu da je možda ruski napad nadolazeći, rekavši da je invazija sada “gotovo izvesna”, prema zvaničniku.

Zelenski je, međutim, ponovio stav da je pretnja Rusije i dalje “opasna, ali dvosmislena” i nije siguran da li će do napada zaista doći, dodao je zvaničnik.

Zelenski je u petak uveče rekao da ne može da isključi dalju eskalaciju tenzija sa Rusijom, ali je poručio i da “Ukrajina nije Titanik koji tone”, a kritikovao je Vašington zbog “previše panike” koja opterećuje ekonomiju.

2 COMMENTS

  1. Haha procice Ukraina kao Avganistan 9 godina rata ekinomski kolaps korupcija siromastvo , gatalizma se u Ukraini desava imam dobrog kolegu iz Kijeva i kad mi isprica sta se tamo desava da te uhvati jeza. Ogroman broj Ukrainaca shvataju da su prevareni i da iz ovog njihovog priblema nema izlaza , profitiraju samo Zapad i Ameri jel preko njih skupljaju politicke poene .

  2. Ukrajina je potonula onog dana kad je nasela na obecanja i izvrsila drzavni udar. Janukovic nije bio idealan, ali je bio regularno izabran i trebalo je sacekati izbore.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here