Tanjug/AP
Potpisivanje Vašingtonskog sporazuma

Bivša ambasadorka Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama Vljora Čitaku poručila je, povodom izjave portparola kosovske vlade Perparima Krieziua da Vašingtonski sporazum nije pravno obavezujući, da obaveze koje je Kosovo preuzelo potpisavanjem ovog sporazuma „nisu prevara ili dečja igra“, prenosi Gazeta ekspres.

– Sedmi put ponavljam: Vašingtonski sporazum ili obaveze Vašingtona, ili kako god želite da to nazovete, nisu prevara i dečja igra – poručila je Čitaku.

Ona ističe da ozbiljne vlade ne razgovaraju sa svojim saveznicima preko objava na društvenim mrežama.

– Sa saveznicima, posebno sa SAD, ozbiljna vlada ne komunicira izjavama i objavama na društvenim mrežama. Vlada Kosova bi trebalo da im se, ukoliko postoji bilo kakva dilema ili nezadovoljstvo, obrati diplomatskim kanalima – navodi Čitaku.

Ona dodaje da su čelnici kosovske vlade svoje nezadovoljstvo mogli da iznesu Metju Palmeru tokom njegovog nedavnog boravka na Kosovu.

– Pre nekoliko dana, delegat Stejt departmenta za Zapadni Balkan bio je na Kosovu. Uverena sam da je na sastancima koji su se održali bilo prilika da se razmotre ove zabrinutosti. Tada je i američki državni sekretar Entoni Blinken javno objavio da administracija predsednika Bajdena čvrsto stoji iza sporazuma koji je potpisan 4. septembra prošle godine u Vašingtonu – zaključila je Čitaku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here