Pixabay
Ilustracija

Iako mnogi misle da je čokoladno mleko isključivo piće za decu, međutim, ovaj napitak ostaje omiljeni i mnogim odraslima

Čaša čokoladnog mleka obezbeđuje 150 kalorija, 2,5 grama masti, 23 grama ugljenih hidrata sa oko 10 grama šećera i 8 grama proteina.

Deo takođe sadrži 20% dnevne vrednosti za kalcijum, 30% za vitamin B riboflavin,10% za kalijum i 15% za vitamine A i D.

Ukratko, iako čokoladno mleko pruža neke ključne hranljive materije, ono takođe donosi trećinu preporučenog maksimalnog dnevnog unosa dodatog šećera za žene.

Nutricionisti ističu da svaka šolja čokoladnog mleka sa niskim sadržajem masti može da doprinese hidrataciji.

Neka istraživanja su pokazala da čaša čokoladnog mleka nakon treninga povećava sintezu mišića što rezultira povećanjem mišićnih ćelija.

Čokoladno mleko takođe nadoknađuje izgubljene elektrolite.U poređenju sa ostalim sportskim napitcima koja se obično piju posle treninga, čokoladno mleko sadrži više kalcijuma i vitamina D, koji su od velike važnosti za sportiste. Ovi nutritijenti pospešuju atletske mogućnosti zbog njihovog uticaja na kosti i mišiće, a i povrede su više verovatne ukoliko ih ne unosite dovoljno.Kalcijum podržava nervni sistem i povezan je sa otpuštanjem hormona dok je vitamin D važan za regulisanje ostalih minerala u organizmu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here