EPA-EFE

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova danas je demantovalo tvrdnje da Peking širi dezinformacije o koronavirusu.

Kina je to saopštila nakon što je Evropska unija prošle nedelje objavila izveštaj u kojem se navodi da postoje “značajni dokazi” o tajnim kineskim operacijama na društvenim mrežama.

“Kina se protivi stvaranju i širenju dezinformacija od strane bilo koga ili bilo koje organizacije. Kina je žrtva dezinformacija, a ne njihov začetnik”, izjavio je portparol tog ministarstva na redovnoj konferenciji za štampu, navodi Rojters.

Prema izveštaju EU, osim kineskih vlasti i vlada još nekih zemalja, za širenje dezinformacija o koronavirusu odgovorna je i vlada Rusije.

Rojters je prethodno izvestio o navodnom pritisku koji su visokorangirani kineski zvaničnici vršili na Brisel da iz dokumenta izostavi kritike na račun njihove zemlje, tvrdeći da će one “veoma razljutiti” Peking.

1 COMMENT

  1. Pa Tramp kaže tako, Pompeo kaže tako, CNN je to rekao i prenego što počelo, FOX tvrdi isto, Nju jork tajms je ubeđen, kao Vašington post, mora da je istina, jer ovi su dosdbili uvek u pravu, a pored toga oni svi, kao pravi predstavnici zapadne demokratije, ne bi lagali!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here