Da li se Karadžiću “zaljuljala” fotelja?

0

Izgubio podršku u Vojvodini: Tomislav Karadžić, predsednik FSS

"Razlog odlaganja je to što su predsednik Zdravko Borovnica i generalni sekretar Dušan Tomić, izgubili podršku delegata tog tela", naveo je Terzić u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

 

Skupština FS Vojvodine trebalo je da bude u petak, 7. novembra, ali je odložena zbog, kako je rekao Terzić, "akcije koju je pokrenula Zvezda o promenama na svim nivoima".

 

"Ideja aktuelnog rukovodstva je bila da poput nedavne Skupštine FSS, donese akt kojim bi se onemogućilo glasanje o poverenju čelnim ljudima u narednih godinu dana. U FSV su shvatili da nemaju podršku i rešili su da odlože Skupštinu", rekao je Terzić.

 

Kako je naveo, to je "žestok udarac" za predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića, koji je tako "izgubio podršku u matičnom regionu".

Terzić je dodao da je skoro dve trećine delegata Skupštine FS Vojvodine tražila smenjivanje rukovodstva što bi "neminovno uslovilo i dalja pomeranja u centralnom srpskom savezu".

 

Tole: Terziću je bitno samo da se nalicka

 

"Interesantno je da većina delegata želi smenu rukovodstva jer je nezadovoljno radom, pre svega predsednika FSS Karadžića i generalnog sekretara Zorana Lakovića. Oni smatraju da je privatizovao savez i žele da bude smenjen", kazao je Terzić.

 

On je rekao da opoziciju predvode predsednik fudbalskog kluba Vojvodina Zoran Šćepanović, prvi čovek Spartaka Dragan Simović i predsednik Fudbalskog saveza Novog Sada Uroš Milojković.

 

Po njegovim rečima, 41 od 65 delegata u Skupštini FS Vojvodine želi smenjivanje rukovodstva, desetak je neutralno, a desetak je verno Borovnici i Tomiću.

Terzić je dodao da je "postalo jasno" da se spremaju značajne promene u FS Vojvodine, ali i u FŠ-u, kao i da ostaje da se vidi na koliko su one odložene tim potezom aktuelnog rukovodstva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here