EPA-EFE
Koronavirus

Restoran Blek Madona u centru Praga u ponudi ima desert u obliku koronavirusa, koji je brzo postao hit, a ugostitelji se nadaju da će im on pomoći da zaustave poslovni pad uzrokovan pandemijom.

Restoran opremljen u stilu kubizma, obično je bio prepun turista, ali je njihov broj zbog pandemije korona virusa opao dok se Češka bori s jednom od najvećih stopa zaraze u Evropi.

Kreatorika deserta Olga Budnik rekla je da je dobila ideju za vreme karantina tokom proleća.

 

– Pronašla sam fotografiju koronavirusa na internetu i do detalja sam osmislila kako da napravim desert, kako da napravim šiljke, kakva će biti boja, sve sam pripremila – rekla je Budnik za Rojters.

Desert je malo manji od teniske loptice, ima čokoladnu koricu, a “šiljci” virusa napravljeni su od bele čokolade i suvih malina.

Unutra je krem od pistaća s pireom od malina i malinama u sredini.

 

Taj delikates postigao je veliki uspeh i prodaje se više od 100 komada dnevno, a taj broj i dalje raste.

– Koronakriza za nas je značila veliki pad prometa. Istovremeno je to bila prilika da se u ponudu stavi kolač u obliku korona virusa koji je simbol i pokazuje da nije sve izgubljeno – rekao je šef marketinga restorana Vojteh Hermanek.

Budnik, Ukrajinka koja živi u Pragu poslednjih šest godina, već razmišlja o novom desertu na temu vakcine protiv koronavirusa koji bi trebalo da ima ukus citrusa i likera.

– Biće tu puno limete s malo alkohola – rekla je Budnik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here