EPA/Ronald Wittek
Luka Jović

Srpski fudbaler Luka Jović nije ni slutio kojim tokom će mu ići karijera kada je leta 2019. godine potpisao ugovor sa Real Madridom. Iako je i dalje zvanično član “kraljevskog kluba”, u njega se možda nikada neće vratiti.

Jović je u Realu proveo godinu i po dana, tokom kojih nije ostavio značajniji utisak, pa se već posle samo šest meseci govorilo o njegovom odlasku.

Trener Zinedin Zidan je neprestano govorio o tome kako na Jovića računaju u vidu zaloga za budućnost, ali je na kraju došlo do privremenog rastanka.

Srpski golgeter se u januaru 2021. vratio u Ajntraht Frankfurt, klub iz kojeg je za 60 miliona dolara došao u Madrid, u vidu polusezonske pozajmice. ​Bivši as Crvene zvezde sa Realom ima ugovor na još nekoliko godina, ali mu budućnost visi u vazduhu, pa je veoma moguće da ogromna investicija “kraljevskog kluba” bude potpuno neisplativa.

– Razmišljaću o tome kada se sezona završi. Trenutno razmišljam samo o Ajntrahtu i radim na tome da odigram što bolje u utakmicama koje slede – rekao je Jović za “Bild”.

Iako bi Madriđani prodajom Jovića vratili određeni deo novca u klupsku kasu, to bi verovatno bilo dovoljno samo da se pokrije plata koju je Srbin primio tokom boravka u glavnom gradu Španije, pošto je po dolasku potpisao petogodišnji ugovor za koji se veruje da mu donosi oko 10 miliona evra godišnje.

Luka veruje da je povratak u Ajntraht bio prava odluka za njega, ali ističe da mu je najbitnije da tim bude uspešan. Posle dobrog starta sa tri gola na prve tri utakmice, nažalost nije uspeo da održi formu i u poslednjih šest mečeva nije učestvovao ni u jednoj gol-akciji. Ne samo to, već ni u jednom meču nije odigrao punih 90 minuta.

– Nisam igrao puno u poslednje dve godine, tako da prvo moram da dođem do maksimalne fizičke spreme. Uvek maksimalno treniram i radim na svom trenutnom maksimumu. Istina je da još nisam na nivou na koji sam navikao i da ne mogu da odigram svih 90 minuta, ali to pokušavam da promenim – rekao je srpski reprezentativac.

Iako Jović ne trese mreže protivnika, od njegovog dolaska Ajntraht igra mnogo bolje, pa se trenutno nalazi na četvrtom mestu Bundeslige.

– Svakim danom sam sve bolje i mislim da mogu da pronađem svoje mesto u ovom timu. Do kraja sezone je ostalo još mnogo mečeva i imam zbog čega da budem zadovoljan – dodao je dvadesettrogodišnjak iz Bijeljine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here