EPA-EFE/Boris Pejović
Zdravko Krivokapić

“Za Demokratski front (DF) prihvatljive su sve tri opcije – rekonstrukcija vlade, izbor nove vlade ili prevremeni parlamentarni izbori, ali nadamo se da je dogovor parlamentarne većine blizu”, izjavio je poslanik DF i funkcioner Nove srpske demokratije Dejan Ðurović.

On je rekao da su prevremeni izbori najmanje izvesno rešenje, ali da su i za to spremni.

– U slučaju da se postigne dogovor o izboru nove vlade, predsednik države je dužan da predloži mandatara, to je njegova jasna obaveza. Ipak se nadamo da će doći do dogovora o rekonstrukciji vlade – naveo je Ðurović.

On je naglasio da je pozitivan signal odluka dela stranaka nacionalnih manjina da iskažu spremnost za razgovore o mogućem ulasku u Vladu.

– Mi podržavamo ulazak manjina u Vladu – rekao je Ðurović.

Nastavak razgovora parlamentarne većine o rekonstrukciji Vlade CG pod znakom je pitanja nakon zahteva Građanskog pokreta (GP) URA, da se pre organizovanja novog sastanka partija vlasti napravi analiza dosadašnjeg rada kabineta premijera Zdravka Krivokapića.

– Cenimo da je neophodno napraviti analizu o dosadašnjem radu Vlade, ostvarenim rezultatima i ciljevima svakog pojedinačnog ministarstva i ministra/ministarke. Analiza može biti sastavni deo godišnjeg izvještaja o radu Vlade. Samo na osnovu jasnih pokazatelja i merljivih parametara u svim resorima, može se razgovarati o unapređenju u ministarstvima – kako kadrovski, tako i u njihovoj strukturi – saopštili su iz GP URA u odgovoru na predlog Krivokapića da Vlada ubuduće ima 16 ministarstava i tri potpredsednika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here