pixabay.com
Ilustracija

Kremlj je danas negirao da je Rusija umešana u raketni napad na železničku stanicu u Krematorsku na istoku Ukrajine, kada je poginulo više od 30 ljudi, a ranjeno više od 100.

Obraćajući se novinarima putem video linka, portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da ruske oružane snage nisu imale ikakve planirane misije za Krematorsk za danas, preneo je Rojters.

Prethodno su Ukrajinske železnice saopštile da je više od 30 ljudi ubijeno, a više od 100 ranjeno u raketnom napadu na železničku stanicu, gde su civili pokušavali da se evakuišu u bezbednije delove Ukrajine.

Rusko ministarstvo odbrane je saopštilo da tip rakete, Točka-U, koji je korišćen u napadu na Krematorsk koristi samo ukrajinska vojska, i dodaje da je slična raketa pogodila Donjeck 14. marta, kada je ubijeno 17 ljudi, prenela je agencija RIA Novosti.

4 COMMENTS

  1. Pa normalno je da ce negirati. Ta nece reci da su bombardirali??? I narod RSK je sam sebe bombardirao, sam organizovao traktorijadu, i zidovi su sami sebe u Ausvic zatvorili, u Srenbrenici nije bio genocid, to su se sami muslimani poubijali i rekli da su to Skorpioni uradili, i Japanci su bacili atomsku bombu na sebe…itd

  2. Ceo svet zna ili ako hoce da zna ili nije obavesten da se navodni ruski maskr nije desio u Buci.Slicno je vidjeno na Markelama.u Tuzli u Racku.Sve su to uradili zapadne sluzbe, prvenstveno Englezi da bi se okrivili rusi.Nema istrage,nema dokaza, ne zele istragu i dokaze.Na zapadu vlada nacizam i fasizam.Na zapadu je to zlo i nastalo.Zar Pavelic nije bio engleski spijun.Zar kraljevska engleska porodica 1934 godine javno priznala Hitlera.Ko je pomogao i stvorio hitlera da krene u rat protiv SSSR a.Srbija i Rusija ne sme da da naseda na ove zlocinacke akcije Zapada.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here