Da li to Vučić vodi Zvezdu u Top 16?

0

Sam protiv svih: Trener Partizana Duško Vujošević
 

"Mnogo puta sam ponavaljao priče o našoj situaciji, o tome što smo izgubili šest igrača iz prošle sezone i morali ponovo da pravimo ekipu. Osnova selekcije je dobra, ali je potrebno mnogo rada i misionarske posvećenosti košarci da bismo napredovali", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali "Pionir".

 

Košarkaši Partizana u nedelju od 19 časova u hali "Pionir" igraju protiv Cibone utakmicu Devetog kola Jadranske lige. Posle osam kola Partizan ima po četiri pobede i poraza, a Cibona tri pobede i pet poraza.

 

Po nalazu regionalnih marketinških stručnjaka koji su koristili posebne statističke formule, košarkaški klub Partizan i teniseri Ana Ivanović i Novak Đoković su najbolji brendovi Srbije. Vujošević je rekao da mu je drago što je njegov klub izabran, ali
da ne zna kada će ekipa biti plaćena.

 

Mačvan: Pobeda
i ništa više

Košarkaš Partizana Milan Mačvan rekao je da njegova ekipa mora da pobedi Cibonu kako bi ostala u trci za plasman u plej-of.

"Očekuje nas teška utakmica, želimo da dobijemo da bismo ostali u trci za plej-of. Cibona je podigla formu, doveli su iskusne igrače, ali mi ćemo pružiti maksimum da dobijemo", rekao je Mačvan.

"Kako to da je najbolji sportski brend došao u situaciju da se urušava? Ekipa koja igra nije plaćena i mi ne znamo kako ćemo je platiti. Sponzorstvo NIS-a odlazi na porez i kamatu, a za Telekom ne znam šta se čeka, pretpostavljam odluka vlasti. To što je Partizanov radnik pokušao da se ubije je tragično, ali to govori u situaciji o državi. Kao i to što je prošle nedelje potpukovnik u penziji naoružan došao ispred vlade", rekao je on.

 

Trener srpskog šampiona naveo je da prati igre Crvene zvezde u Evroligi i da ekipa na dobar način predstavlja Srbiju.

 

"S velikom pažnjom pratim igre Crvene zvezde u Evroligi, na dobar način predstavljaju Srbiju i imaju velike šanse da se plasiraju u Top 16. Tu se vidi koliko imaju sponzora i da je to politička želja. Ima ljudi na poziciji koji ne žele dobro Partizanu… Većina naših navijača zna kakvu bitku bijemo i prepoznala je situaciju u kojoj se nalazimo. Bez volje čoveka koji sve odlučuje ne može da se dobije sponzorstvo", rekao je on.

 

Vujošević je naveo da veliki državni sponzori ne mogu da se dobiju bez političke volje.

 

"Veliki sponzori ne mogu da se dobiju ako (premijer Srbije Aleksandar) Vučić to ne dozvoli. Ali, neke druge stvari kao što je nezakazivanje utakmice u isto vreme sa fudbalskim klubom, to sigurno može. Bez obzira koliko je marketing sposoban ili nesposoban, bez političke volje ne mogu da se dobiju državni sponzori. U takvoj
situaciji dočekujemo Cibonu i pobeda nam je jako važna", rekao je on.

 

Vujošević je rekao da će se kapiten Dragan Milosavljević na teren vratiti u utakmici sa Hapoelom, u Evrokupu, a da se u nedelju očekuje konačna odluka Saše Pavlovića o eventualnom povratku.

 

"Milosavljević već trenira, ušao je u kontakt treninge i očekujem povratak na utakmici sa Hapoelom. Pavlovć će u nedelju doneti definitivnu odluku, pošto ima još ponuda. Plejmejkera tražimo svaki dan, ali nema igrača koji bi zadovoljio naše standarde i želeo da dođe", rekao je Vujošević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here