Mnoge mlade devojke, ali i one starije žene koje su same i usamljene, čekaju da prvi korak napravi muškarac. Ranije je vladalo mišljenje da muškarac treba prvi da priđe, međutim, u današnje vreme to ne mora biti tako.

Postoji ozbiljan procenat muškaraca koji  su neodlučni ili previše stidljivi da bi učinili prvi korak i time osvojili devojku. Posebno u današnje vreme kada su devojke na glasu da traže bogate, zgodne i popularne momke.

Kada žena vidi pravog muškarca i oseti da se ona njemu sviđa, može mu prići bez imalo straha ili neprijatnog osećaja. Budite hrabre i ne strahujte od odbijanja, ako vas i odbije barem ste imale hrabrosti pokušati.

Ukoliko ne znate kako da učinite prvi korak sledite neke od sledećih saveta:

Pogledajte ga par puta

Mnogi muškarci ne prilaze ženama iz straha od odbijanja. Odbijanje ih boli čak i više nego žene. Oni su viđeni kako vam prilaze, a vi ih odbijate. Za njih je to udarac u ego i zato se muškarac nakon toga oseća povređeno. Zbog toga muškarci prilaze ženama za koje osete da imaju šansu.

Ukoliko nekoliko puta ulovi vaš pogled, sigurno će se odvažiti i prići vam. A vi ste tu učinile prvi korak dajući mu do znanja da vam može prići.

Upitajte ga za mišljenje

Ukoliko muškarac vama ne priđe, možete to učiniti vi. Pitajte ga nešto vezano za situaciju gde se trenutno nalazite. Ukoliko ste ga sreli u bioskopu pitajte ga šta misli o filmu, a ako ste u klubu pitajte ga što misli o muzici. Ovakva pitanja muškarci ne očekuju i zamisliće se.

Poziv na razgovor – obratite mu se

Kao i pitanje za mišljenje, tako i izjavne rečenice poput “ovde je tako hladno”, poziv su na razgovor. Ukoliko mu se sviđate on će nastaviti razgovor, a možda se ta priča produži i u kafiću uz šolju kafe!

Spontani kompliment

Kao što žene vole komplimente, tako ih vole i muškarci. Neka to bude nešto vezano za temu o kojoj razgovarate ili dok stojite pored njega, a ne znate što biste mu rekle. Pohvalite njegovu jaknu, torbu ili cipele.

Kroz razgovor ili kada se nasmeje možete mu reći da se slatko smeje ili da je sladak. Učinite to nonšalantno i usput, bez prevelike drame oko toga.

Uz ove male korake dale ste do znanja da ste zainteresovana za njega i njegovo druženje, ali opet niste bile prenapadne i dovele sebe u neugodan položaj. Možda iz ovog pokušaja prilaženja muškarcu ne izrodi ljubav, ili već kod prve rečenice shvatite da vam se ne dopada, ali vredi pokušati.

2 COMMENTS

  1. Naše žene neće prići muškarcu, pa makar se svet srušio.
    Za njih je bolje da budu večno namrštene, ljute i same, ili da se druže sa drugaricama po ceo dan, nego da se odvaže da spuste gard i igraju igru sa muškarcima, ili da im omoguće da im barem pridju i započnu neki razgovor. Sve se promenilo od kada su došle socijalne mreže. Inače, ja ne vidim da će se u dogledno vreme išta promeniti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here