Da Marko postane besmrtan!

0

printscreen
"Delije" svakom prilikom odaju počast svom drugaru Marku Ivkoviču
 

Imajući u vidu da emocije vrlo brzo prorade kada se radi o ova dva kluba, a sve zbog činjenice da je Zvezdin navijač Marko Ivković ubijen u Istanbulu od strane Galatinih pristalica pred meč ovih klubova u prvoj fazi takmičenja, turski klub će preskočiti uobičajenu praksu da na gostovanje stigne dan ranije.

Umesto u četvrtak, ekipa trenera Ergina Atamana će u Beograd doći desetak sati pred početak meča koji se igra u beogradskoj Areni.

O bezbednosti gostiju brinuće 2.500 policajaca, a navijači beogradskih crveno-belih najavljuju da će "glasnije no ikada pre" navijati, i to zbog svog preminulog druga. Sve karte su rasprodate, uveliko se štampaju i prodaju majice sa likom Marka Ivkovića, jer je ideja "delija" da čitava hala bude ispunjena ljudima koji će imati taj komad odeće na sebi, što će moći da kupe i u zvaničnom butiku do 19 časova, ali i na štandovima u okolini Arene.

O tome kako se "delije" spremaju za ovaj duel govori i jedan od njihovih tekstova na zvaničnom internet sajtu Zvezdinih navijača.

"Nema priče mnogo i filozofije! Mi da vratimo dug našem bratu teško možemo, ali možemo da ostavimo takav trag da on postane besmrtan. To je najmanje što možemo da uradimo u ovom trenutku iako konfuzija još traje i da se pojavimo svi u majicama sa likom našeg brata. Ova utakmica će sigurno biti drugačija od ostalih i jednostavno, ako već dolazimo na nju neka svako zna zašto dolazi! Neka se peva kao nikada do sad, neka se skandira fanatično, iz srca, kao pravi navijači… Takav je bio i naš brat Marko! Nisu bitni igrači protivničkog tima, oni nikome nisu interesantni, ali treba da se nađe način da se iskaže ono što držimo u sebi. I zato… neka se sve to pretoči u najjače navijanje do sada, neka se to pretoči u kop od cele hale koji će znati zašto je tu, neka se svako pojavi u majici sa likom našeg brata. Samo tako ćemo, možda, uspeti da iskažemo barem deo emocija koje sve nas prolaze u svakom trenutku ovih 40 i nešto dana".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here