Lična arhiva
NEPRESTANA BORBA: Monika Terzić

Umiljata 12-godišnja devojčica Helena Terzić iz Beograda ima samo jednu želju, a to je da joj mama Monika Terzić (37) konačno progovori i da jedna drugoj upute nežne reči i da njena mama bude kao druge mame. Naime, da podsetimo, Monika je ubrzo po porođaju pala u stanje budne kome (minimalno stanje svesti) i od tada ne govori.

Baka Ljiljana Terzić, evo već dvanaestu godinu vodi upornu borbu da joj ćerka ozdravi i bude srećna sa svojom Helenom.

Iako je toliko vremena prošlo, pomaka ima, a iako su mali, za njih su veliki i svaki predstavlja radost, iako su im životi odavno podređeni brizi o Moniki. Majka Ljiljana je svesna da će još mnogo strpljenja biti potrebno da Moniku vrate u okrilje porodice, ali veruje i dalje da će zajedničkim naporima ipak jednog dana uspeti.

Ovih dana javila nam se Ljiljana, hrabra baka i majka i zamolila dobre ljude za pomoć.

– Molim vas ako slučajno, ali slučajno postoji mogućnost za bilo kakvu pomoć da bih završila terasu za moju ćerku, gde bi mogla da boravi preko dana. Kad sam započela gradnju ni slutila nisam da će cene građevinskog materijala otići 200 odsto i da neću moći završiti započeto – kazuje Ljiljana.

Ona kaže da je koristila prirodne materijale i nadstrešnicu sa izolacijom da se ne bi upalio lim po vrućini.

– Stavila sam drvenu ogradu na terasu i na sve sam gledala da bi mojoj ćerki bilo udobno i da bi bila sigurna. Jer to je za nju i muzej i Knez Mihailova i Kalemegdan – reči su hrabre Ljiljane.

Kako pomoći?

Svi koji mogu i žele da omoguće bolesnoj Moniki Terzić nastavak lečenja, mogu da stupe u kontakt s njenom porodicom: Ulica Koste Hakmana 1, 11.000 Beograd ili putem mobilnog telefona: +381 63 477 706. Broj fiksnog: +381 11 2895 072. Novčanu pomoć iz inostranstva je moguće poslati Vestern unionom, a iz Srbije na ime Ljiljana Terzić, uplatom na dinarski račun broj: 200-13849692-23, Poštanska štedionica. Naravno, i “Vesti” su vam na usluzi.