EPA/Justin Lane
Ilustracija

Iako avio-kompanije predlažu koliko pre leta treba da stignete na aerodrom, mnogi zbog loše procene propuste let…

Savetuje se da ukoliko letite negde, budete od 90-120 minuta ranije na aerodromu pre poletanja aviona. Uglavnom je to vreme dovoljno da se preda prtljag i da se stigne do ulaza u avion, jer prtljag može da se preda do oko sata pre poletanja.

Sve ovo zavisi od avio-kompanije čijim avionom letite, ali uglavnom vam neće refundirati novac ukoliko ne predate prtljag na vreme ili ukoliko zakasnite na let.

Vreme koje avio-kompanije preporučuju je njihova procena o tome koliko je potrebno da se putnik prijavi na šalteru, preda prtljag, prođe sve provere i stigne do ulaza. Ono što vi dodatno treba da uzmete u obzir jeste veličina aerodroma, da li želite da kupujete u bescarinskoj zoni i slične “dodatne aktivnosti”.

Za to koliko vam vremena treba da obavite sve pre leta važna je i činjenica kada putujete, da li se radi o praznicima, kada svi nekud putuju, ali i u koje doba dana putujete. Ukoliko putujete krajem decembra u 15 časova, verovatno će vam biti potrebno mnogo više vremena nego da ste krenuli nakon praznika u ranim jutarnjim časovima.

Ukoliko putujete na daleke egzotične destinacije, biće potrebno dodatno vreme jer se za ovakva putovanja vrše i dodatne provere.

Međutim, koliko god da se trudite da dođete ranije dovoljno da imate vremena za sve što ste planirali, ali i da ne stignete prerano, postoji mogućnost da ćete mnogo vremena provesti čekajući. Zbog toga uvek ponesite knjigu ili drugu vrstu zanimacije kako bi vam vreme brže prošlo, piše “Pun kufer”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here