Bivši predsednik Santosa, brazilskog velikana u kojem je ponikao 27-godišnji as Pari Sen Žermena, otkrio kako je sačuvao buduću zvezdu kluba. 

U svetlu spekulacija o prelasku u “kraljevski klub”, Marselo Tešeira u izjavi za “As” kaže da je Real želeo Nejmara još dok mu je bilo 14 godina, 2006. Napor nekadašnjeg glavnog čoveka Santosa da ga zadrži urodio je plodom, ali je za to morala da se odreši kesa.

– Nejmar je bio na Realovom radaru još kao izuzetno talentovani dečak. Da bi ostao kod nas, dali smo njegovom ocu milion dolara i on je bez reči pristao. U klubu su smatrali da sam sišao s uma, ali to je bio jedini način da zadržimo igrača koji je bio naša velika nada. Zato i nismo pregovarali s Realom. Sačuvali smo Nejmara, ali su se zato naši odnosi s Madriđanima pogoršali – rekao je Tešeira.

Nejmar je u Santosu igrao od januara 2009. do leta 2013. Onda je otišao u Barsleonu za skoro 90 miliona evra, iako se nagađalo da je to i za mnogo više. Od pretprošle godine je u redovima pariskih “svetaca”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here