Lična arhiva
ZAHVALNI DOBROČINITELjIMA: Porodica Virijević-Ničić

Saznavši za nevolje porodice Nataše i Bojana Ničića iz Novog Badovca kod Gračanice, koja uz mnoge teškoće podiže šestoro dece, plemenita anonimna familija iz Sidneja nije časila časa da im pošalje pomoć, po ko zna koji put, baš kao ni gospodin Velibor Miletić iz Holandije.

Tako je iz daleke Australije posredstvom Redakcije “Vesti” stigla pomoć od 700 dolara, koje smo prosledili porodici Ničić, a još 100 evra iz Holandije pristiglo je direktno na njihovu kućnu adresu.

– Ova pomoć nas je ogrejala kao ozeble Sunce. Bog neka blagoslovi naše donatore, divne ljude koji su imali razumevanja za našu muku. Od ovog novca odmah ćemo izdvojiti 150 evra i platiti dug za struju, a ostatak ćemo utrošiti za školski pribor deci, hranu i lekove – rekla je u dahu Nataša Virijević Ničić, dodavši:

– Situacija nam ne dozvoljava da pošteno zaradimo koji dinar u nadnici zbog čega smo u posebno teškom položaju. Do posla na Kosmetu se veoma teško dolazi. Zato se uprkos svim naporima, često nađemo u velikim problemima, pa ili ostanemo bez najosnovnijih sredstava, ili nam isključe struju. I zato, da nam nije podrške ovako dobrih ljudi, teško da bismo ovde uopšte i opstali.

Istina, pomoć plemenitih zemljaka koja im je pristizala u nekoliko navrata proteklih meseci, kao što smo već zabeležili, bila je od velikog značaja ovu osmočlanu porodicu, ali nedovoljna da budu mirni i u narednim danima.

– Pomoć nam je i dalje preko potrebna da prebrodimo ove teške dane, jer ide zima, a valja spremiti i ogrev. Neizvesnost je najgori drug i utiče na sve nas. Socijalna pomoć koju primamo, jednostavno nije dovoljna da skrpimo kraj sa krajem. Težak je ovo život, ali ovo je naša rodna gruda i mi je se ne možemo tako lako odreći – kazala je Nataša Virijević Ničić, čija najmlađa ćerkica Nevena ima samo dve godine.

Suprug Bojan ističe da mu je najteže što nema posla. Kaže radio bi bilo šta, samo da omogući porodici pristojan život, ali posla gotovo i da nema. Podsećanja radi, njegova porodica je dosad prošla kroz mnoge teške životne usude. Nataša je žena vedrog duha uprkos tome što je život nije mazio, baš kao ni Bojana koji je 1999. godine morao da izbegne iz sopstvene kuće u okolini Prištine, kada su mu Albanci kidnapovali oca, da bi potom saznao da je ubijen. Tokom boravka u raseljeništvu upoznao je Natašu, ali nije mogao bez rodnog kraja gde mu je jedina mogućnost bio smeštaj u kontejnerskom naselju u kojem su im se rodila gotovo sva deca. Skoro deceniju, proveli su u kontejnerskom naselju u Gračanici, sanjajući o pristojnom krovu nad glavom, koji su dobili od Skupštine grada Prištine sa sedištem u Gračanici, tek 2016.

Renovirana i kuća

Jednu lepu vest, Nataša Virijević Ničić je podelila sa nama, a to je da im je tokom juna u pomoć pritekla i Tamara Grujić (S Tamarom u akciji) sa svojom ekipom, pa su zahvaljujući njima Ničići osvežili svoj dom, i sada je sve sređeno i pod konac.

– Mnogo smo im zahvalni, jer su uspeli da nam isteraju vlagu iz kuće, renoviraju je, obezbede nov nameštaj. Sada nam je sve mnogo lepše i prijatnije za život – kazala je Nataša Virijević Ničić, dodavši da im i pored toga, ipak, najveću muku predstavlja kako da se prehrane.

Kako pomoći?

Plemeniti čitaoci “Vesti” koji mogu i žele da pomognu porodici Ničić, mogu stupiti u kontakt sa njima putem telefona na broj: + 381 66 92 73 323, adresa je: Ulica Alekse Šantića broj 1, Novi Badovac 38205, Gračanica, KiM, Srbija. Na ime Nataše Virijević Ničić otvoren je i tekući račun u Komercijalnoj banci: 205-9011005284427-52 za uplate iz Srbije. Pošto nemaju devizni račun, Vestern Union je jedno od rešenja za slanje pomoći iz inostranstva. Naravno kao i uvek, na usluzi je i Redakcija “Vesti”.