Da spasemo i drugu decu!

0

Veliko olakšanje: Una Savić sa bratom Milošem i roditeljima Aleksandrom i Sandrom
 

Ovako u najkraćim crtama glasi izveštaj o zdravstvenom stanju devojčice, čije su lečenje od retkog oblika leukemije, poznatog kao filadelfija sindrom, omogućili plemeniti ljudi širom Srbije i dijaspore, koji su u brojnim akcijama prikupili oko 300.000 evra. Aleksandar Savić, Unin otac, obavestio je Redakciju "Vesti" u Bad Filbelu kod Frankfurta da se njegova kćerka, koja je 22. maja napunila tri godine, oporavlja, uz izraze beskrajne zahvalnosti svim plemenitim ljudima koji su dali priloge za njeno lečenje u Univerzitetskoj klinici u Frankfurtu.

 

Pomogao i nemački "Bild"

I nemački list "Bild" se sa 20.000 evra uključio u akciju pomoći Uni Savić. Mnogi zemljaci širom rasejanja udruživali su se i organizovali humanitarne akcije i činili su sve što je u njihovoj moći da pomognu.

– Višak prikupljenog novca biće prosleđen humanitarnim organizacijama, kako bi najlakše i najbrže stigao do onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Sredstva koja su stigla i koja dalje pristižu od mobilnih operatora biće prosleđena preko Fondacije Dečje srce najugroženijima – ističe Aleksandar Savić, dostavljajući nam rešenje Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, kojim je dobio saglasnost da kao Unin zakonski zastupnik, uplati preostali novac.

 

Dobro podnela terapiju: Una Savić

Iznos od 24.636 evra Savić će uplatiti na račun Vlade Republike Srbije, suma od 12.060.000 dinara (oko 104.000 evra) namenjena je Fondaciji Podrži život, a 4.062.655 dinara (oko 35.045 evra) biće usmereno u Fondaciju Dejan Stanković za Srbiju. Podsetimo, preko ovih fondacija je i prikupljen novac za malu Unu.

 

Istovremeno, 50.000 evra će ostati porodici Savić za troškove koji će, prema predviđanjima lekara, nastati u narednih pet godina radi praćenja i lečenja male Une.

Hrabra devojčica je sa roditeljima Sandrom i Aleksandrom i starijim bratom Milošem u januaru ove godine bila gost Redakcije "Vesti" u Bad Filbelu, gde joj je uručena donacija od 3.000 evra, jedna od brojnih koje su naši čitaoci prikupili za njeno lečenje.

– U Frankfurtu smo se selili više puta. Dugujemo zahvalnost zemljacima koji su nam izlazili u susret i pružali besplatan smeštaj, ali tu dobru volju nismo mogli doveka da koristimo. S obzirom na to da ovde moramo da boravimo mesecima, iznajmili smo stan u Bad Filbelu u kojem sada živimo jer taj problem nije mogao drugačije da se reši pošto su Uni, čak i kod kuće, potrebni skoro sterilni uslovi za život – kazao nam je Unin tata Aleksandar.

 

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Porodica Savić zahvaljuje se svim dobrim ljudima sa svih kontinenata koji su podržali njihovu lavovsku borbu da Unu izbave iz kandži opake i retke bolesti. Najveća nagrada za dobrotvore je vest da je ova devojčica herojski izdržala transplantaciju i da dobro podnosi terapiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here