Tanjug
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da, zbog stavova prištinskih političara, ne očekuje napredak u dijalogu Beograda i Prištine i ocenio je da neće biti uspeha dok međunarodna zajednica ne izvrši pritisak na kosovske Albance.

– Ako pogledate ko je u Prištini taj sa kojim treba da se razgovara i pregovara, ja nemam ni trunku optimizma da će biti išta bolje nego što je bilo sa Ramušom Haradinajem, čak, možda, i gore – rekao je Dačić za RTS.

Prema njegovim rečima, prištinski političari su celom svetu pokazali da su kosovski Albanci problem za nastavak dijaloga. On je ukazao na najnovije izjave lidera pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija o ujedinjenju Kosova sa Albanijom, jedinstvenoj albanskoj naciji.

Dačić je istakao da su Kurti i Ramuš Haradinaj pokazali celom svetu ko je u stvari problem. “Pokazali su da su problem Albanci”, istakao je Dačić.

On je podsetio na stav Beograda da nastavka dijaloga neće biti dok god Priština ne ukine takse na srpsku robu, koje je uvela pre više od godinu dana.

– Ništa se nije desilo što bi moglo da unese trunku optimizma u budućnost dijaloga sa Prištinom – rekao je Dačić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here