Tanjug
Ivica Dačić

Pet zemalja će do kraja godine povući ili suspendovati priznanje takozvane države Kosovo, izjavio je danas u Njujorku šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji je bio član srpske delegacije na 74. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

– Jedan od naših ciljeva u UN-u je bio da razgovaramo sa zemljama koje su nekada priznale Kosovo da preispitaju svoje odluke. U tom smislu smo imali veliki broj sastanaka i razgovarali sa predstavnicima tih zemlja. Ono što je sigurno je da će veoma brzo broj zemalja koje su priznale Kosovo pasti ispod polovine ukupnog broja zemalja članica UN – rekao je Dačić.

Još jedan od ciljeva srpske delegacije u UN-u, navodi Dačić, bio je i da zemlje koje nisu priznale nezavisnost Kosova ostanu pri tom stavu i nastave da poštuju teritorijali integritet Srbije.

– I sa te strane smo dobili uverenje da nikakvih promena tog stava neće biti. Svaki naš razgovor bio je vezan i za Interpol i sigurni smo da Kosovo nema šanse da postane član Interpola ni na ovom zasedanju u Čileu u oktobru – podvukao je Dačić.

3 COMMENTS

  1. A. Hahahhahahahahahahhahahahaahhah. E ivice srpski sine uzmi stap i cuvaj svinje vazno je da vi necete ama necete saznajte nikad vise da koracite u nasoj Dardaniji koja je deo prirodne ALBANIJE

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here