Dačić: Dobrodošlica novom ambasadoru Mjanmarske unije

Vestionline, Tanjug
0
EPA/Koca Sulejmanovic
Ivica Dačić

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poželeo je dobrodošlicu i uspeh u radu novoimenovanom ambasadoru Republike Mjanmarske Unije Turenu Tant Zinu.

Dačić je istakao značaj višedecenijskog prijateljstva, naglasivši da će dve države naredne godine obeležiti značajan jubilej, 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Potvrdio je da Srbiju i Mjanmar tradicionalno povezuje uzajamno prijateljstvo, poštovanje i razumevanje, posebno po pitanju poštovanja međunarodnog prava.

Šef srpske diplomatije je izrazio zahvalnost na principijelnom i čvrstom stavu Republike Mjanmarske Unije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije i izrazio nadu da će mjanmarska podrška u međunarodnim forumima ostati nepromenjena.

Dačić je naglasio da postoji prostor za dalje unapređenje ekonomske saradnje, na čemu će dve strane zajednički raditi u budućnosti.

Ambasador Turen Tan Zin zahvalio je Dačiću na dobrodošlici i njegovom ličnom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa između Srbije i Mjanmara, pogotovo u svetlu njegove posete Mjanmaru u januaru 2019. godine.

Još jednom je potvrdio čvrst stav Mjanmara po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, koji će i ubuduće ostati nepromenjen.

Iskazana je obostrana spremnost za dalje unapređenje bilateralnih odnosa i saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa za Srbiju i Mjanmar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here