Tanjug
Ivica Dačić

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da histerija, koja u Hrvatskoj vlada povodom mogućeg učešća predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića na skupu EPP-a u Zagrebu, nije posledica predizborne kampanje u Hrvatskoj, kako naivno misle neki u svetu, pa i u Srbiji.

– To je posledica opšte antisrpske atmosfere, koja se u Hrvatskoj sistematski stvara negiranjem genocida u Drugom svetskom ratu, rehabilitacijom ustaštva, lažima o navodnoj velikosrpskoj agresiji, iako su u pitanju Srbi koji su vekovima tu živeli. Time se legitimizuje stara priča o Srbima kao remetilačkom faktoru, koji treba eliminisati – naveo je Dačić u izjavi za javnost.

Ističe da histerija u Hrvatskoj nije problem Vučića i Srbije, već je to problem Hrvatske, zemlje koja za koji mesec preuzima predsedavanje Evropskom unijom.

Dačić pita kako će Hrvatska predsedavati Evropskom unijom kada nije u stanju da organizuje ni skup EPP-a bez problema, kako će organizovati skup EU sa Zapadnim Balkanom, i druge regionalne skupove?

– Zašto je to tako, trebalo bi da se zamisle. Srbija hoće i misli da treba da gledamo napred u budućnost, i da nam tragedije iz prošlosti budu pouke, a ne primeri za sledeće naraštaje – naveo je Dačić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here