Tanjug
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da će do kraja godine četiri ili pet zemalja povući priznanje nezavisnosti Kosova.

– Razgovarao sam sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i biće nastavljena akcija u smeru povlačenja priznanja, iako nam zavijaju ruke i svašta rade. Ali sigurno će četiri-pet zemalja završiti to do kraja godine – rekao je Dačić.

Podsetivši da je 15 država povuklo priznanje kosovske nezavisnosti, on je istakao da sad ne mogu biti zaustavljene zemlje koje hoće da povuku priznanje.

– Ja svaki put pitam predsednika Vučića, kad god se vidimo, ostaje li isto što smo se dogovorili, čisto da ne napravimo neku štetu. Da on nije dao saglasnost, mi to ne bismo radili – naveo je Dačić.

Priznanje nezavisnosti samoproglašenog Kosova povukli su Togo, Unija Komora, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Liberija, Lesoto, Grenada, Madagaskar, Komonvelt Dominika, Papua, Nova Gvineja, Solomonska Ostrva, Palau i Centralnoafrička Republika.

5 COMMENTS

  1. bravo majstore …ja se pitam kolika je cena bila, koju srbia placa ili platila? i dali uopste igraju neku ulogu te zemlje koje su navodno povukli priznanje! (pogotovo kad procitam ta imena koji nikad nisam cuo prije) ali svaka cast majstore

    • E moj fredi svaki glas u un je glas, svejedno kako se zemlja zove. Zato necete unesco interpol i punu nezavistnost nikada dobiti (!)

  2. Ko je jos ista uradio na Dacicevom mestu,?? mozda fredi nije cuo za te drzave ali sve imaju pravo glasa.

  3. Kad su nas priznale nese marlo da imaju prava glasa mismo vas ponizili i pobedili 99 setitese kada ste podigli belu zastavu u Kumanovo i kapitulaciju napustivsi mesto u kojoj ste vrsili teror i genocid s makinerijom YU za koju smo mi dali pare viste umreli kraj vase rekla kazala

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here