Tanjug
Ivica Dačić

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da mu je francuski predsednik Emanuel Makron rekao da će se posle izbora na KiM aktivno uključiti u dijalog Beograda i Prištine.

Dačić je za “Blic” rekao da se sa Makronom sastao na marginama 74. Generalne skupštine UN u Njujorku.

– Makron mi je sam rekao da prenesem predsedniku Aleksandru Vučiću da će uraditi sve što mu je obećao tokom posete Beogradu, da samo čeka da se završe kosovski izbori i da će se onda aktivno uključiti u dijalog Beograda i Prištine – kaže šef srpske diplomatije.

On je dodao da je Makron i dalje pod utiscima njegove dvodnevne posete Beogradu sredinom jula.

– On je toliko oduševljen da je o tome pričao sa suprugom Brižit. Ispričao joj je kako je bilo, kako smo pevali i da se nikada ni u jednoj poseti nekoj stranoj državi nije tako dobro proveo – dodaje srpski ministar.

Dačić je za “Blic” ispričao i kako je Makronu tom prilikom rekao da je njegova poseta bila najbolja poseta nekog stranog državnika Srbiji.

– Pohvalio sam ga pred suprugom, rekao da ima izuzetnog muža, a ona je samouvereno rekla da zna – naveo je Ivica Dačić.

1 COMMENT

  1. Ma koji dijalog,ma koji Makron.Pa svi oni pričaju istu priču.Priznali su Kosovo i u taj dijalog će se uključiti samo s razlogom da Kosovo ima još jednu podršku u tom dijalogu.Vi ili prekinite taj dijalog ili brate mili ne pozivajte na učešće u dijalogu one koji su protiv nas.Zar si zaboravio gde je sedeo Vučić za vreme proslave okončanja velikog rata a gde Tači i da se na hrišćanskoj bogomoli(bog ih je kaznio) zaviorila zastava Kosova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here