Dačić naredio da SPS ćuti o SNS

0

Jedini koji nije poslušao Ivicu Dačića je Branko Ružić (levo)?
 

Poslednje u nizu varnica između naprednjaka i socijalista došle su od Aleksandra Jovičića, potpredsednika IO SNS, i poslanika. On je Dačića i predsednika IO SPS Branka Ružića nazvao “okorelim kriminalcima”, a za Ružiča da je “poznata tajkunska ulizica i podguzna muva”, kao i da s njima u Vladi nema napretka.

 

SPS je o tome odlučio da ćuti, a razlog je, kako “Blic” saznaje, Dačićeva zabrana oglašavanja. Naredba je išla dotle da su pojedini mladi socijalisti morali da sa Tvitera i Fejsbuka brišu svoje izjave podrške svojoj partiji. Jedan od mladih socijalista kaže da je problem bio čak i tvit sa pitanjem da li će se SNS ograditi od izjave Jovičića.

 

Jedini koji, ipak, nije poslušao Ivicu Dačića je Branko Ružić. U izjavi za javnost, Ružić je najavio da će tužiti Jovičića, za kojeg je rekao da je “mladić iz SNS ‘civilizovanog’ vokabulara”.

– Ne vidim ni na koji način da takav istup može da naruši funkcionisanje Vlade. Taj istup je dobio dva minuta slave, koliko će dobiti i epilog pred sudom – rekao je Ružić.

 

Međutim, odmah je odgovorio Jovičić. On kaže da je “oduševljen pretnjama suđenjem” jer će se tako “pokazati kojim je tajkunima služio Ružić”.

 

“Blic” je pokušao da od više funckionera SNS dobije reakciju, a jedina je odgovorila potpredsednica Zorana Mihajlović tvrdnjom da se “u Vladi niko ne bavi ovom temom”.

 

Izjava Jovičića usledila je posle Ružićeve kritike ukidanja “Utiska nedelje”. Kada je reč o Dačiću, on je poručio da je dogovoreno održavanje konsultacija sa Moskvom u vezi sa srpskim predsedavanjem OEBS-u.

 

Posledice

Analitičar Đorđe Vukadinović kaže za “Blic” da bi u normalnim zemljama ovakve optužbe prošle s ozbiljnim posledicama.

– Međutim, ako znamo kakav je kod nas odnos snaga, onda je jasno zašto nema odgovora SPS. Ovako direktan i brutalan napad na prvu dvojicu ljudi u stranci koja je koalicioni partner, a da epilog ne bude ni izvinjenje, bio bi vrlo čudan u mnogim zemljama. Ne verujem da je Jovičić sve ovo izgovorio sam od sebe, kaže Vukadinović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here