Tanjug
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da vlada Srbije neće u nekom trenutku pozvati Srbe na severu Kosova da prihate tablice za kola na kojima piše Republika Kosovo.

– Kao što ste čuli od predsednika Vučića, mi želimo kompromis, ne želimo da puvučemo ni jedan potez koji bi se tumačio kao incident ili provokacija, ali ste čuli i same Srbe da će braniti svoje interese. Srbija svakako neće dozvoliti bilo kome da preti ili ostvaruje pogrom (nad Srbima) – rekao je Dačić, za TV Vojvodinu, u emisiji Pravi ugao.

On je naveo da će Srbija „biti i dalje predvidljiv partner, ali kad nekom kažete da ste predvidljiv partener, to znači da se tačno zna šta možemo i šta ne možemo i šta nećemo”.

Priština je saopštila da od sutra počinje preregistracija tablica, na početku izdavanjem opomena ko to ne učini.

Predstavnici Srpske liste su, posle nedavnog sastanka sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem, najavili blokadu prelaza ako Priština krene da nasilno oduzima vozila na kojima nisu preregistrovane tablice.

2 COMMENTS

  1. Da nema Dacica i da nije bilo njegovih predaka, sadasnji problemi ne bi ni postojali. Narod se moze zahvaliti crvenima, koji su stvarali svoju vojsku i nisu hteli da sluze u regularnoj. Citao sam izjavu nemackog oficira iz komandnog staba pre skoro 40 godina, gde je opisivao pregovore Tita i Hitlera. Hitler je nudio Brozu da predje sa vojskom na nemacku stranu, jer je Nemcima trebala nemacka vojska koja se nalazila u Jugoslaviji na ruskom frontu. Tito je bio spreman na izdaju i trazio je da on dodje na Pavelicevo mesto – sto mu Hitler nije dao, i na tome su pregovori propali.

  2. A da Kurti izdaje registarske tablice NATO-a ?! Onda će biti jasno da je to okupirana teritorija i da nema slobode za Srbe…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here