Tanjug
Ivica Dačić

“Lista zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova se topi i topiće se još”, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodao da zbog Prištne ne može da kaže ime 14. zemlje koja je preispitala stav oko nezavisnosti Kosova i povukla ga, dok u Beograd ne stigne zvanična nota.

– Priština sada ne zna koga da zove – dodao je Dačić na pres konferenciji, posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Nikaragve Denisom Monkadom.

– Čim ta nota stigne u ministarstvo, objaviću ime te zemlje, a to će biti brzo. To je 14. zemlja koja je precizirala svoj stav i Priština više ne može da je drži na listi zemalja koje su priznale Kosovo – rekao je Dačić,

Ta lista se istopila i topiće se još, rekao je Dačić i u šali dodao da su to “te klimatske promene o kojima svi pričaju”.

On je pojasnio i šta je mislio kada je juče rekao da je suzdržanosti Srbije došao kraj, rekavši da je mislio na onu iz domena Ministarstva spoljnih poslova, koje se odnosi na diplomatske aktivnosti, u cilju smanjenja broja država koje priznaju nezavisnost Kosova, a koju je međunarodna zajednica zahtevala od Srbije, dok je Priština sa druge strane mogla da nastavi da traži da bude član u međunarodnim organizacijama …

–  Nastavićemo svoje aktivnosti, jer moramo da se odbranimo, da Priština ne uđe u organizacije poput Interpola, Uneska – rekao je Dačić.

On je naveo da Srbija mora da radi i na tome da zemlje koje nisu priznale Kosove učvrste te svoje pozicije i ostanu pri takvom stavu.

Dačić je dodao da je to sve govorio povodom izjave kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija o širenju diplomatske mreže Kosova, o njavama da ih Kongo priznaje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here