Srbija ne krši sankcije koje je Amerika uvela na uvoz ruskog oružja i zato ne bi trebalo da ima problema, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić za “Politiku”.

Najavljući dolazak u Beograd Tomasa Zarzeckog, direktora u Stejt departmentu zaduženog za primenu sankcija Rusiji i onima koji krše te sankcije, Dačić podseća da je ovaj američki zvaničnik tim povodom već bio u šezdesetak zemalja.

– On će imati razgovore u Ministarstvu spoljnih poslova kao i ministarstvima odbrane i finansija. Želi da se upozna sa situacijom – kaze Dačić.

Kako list podseća, Vašington je doneo zakon o suprotstavljanju americkim protivnicima kroz sankcije kojim su one uvedene ne samo Rusiji, već i Iranu i Severnoj Koreji.

Zakonom je predviđeno i da sankcije mogu da se uvedu svima koji s ovim drzavama realizuju “znacajnu transakciju u vojnom ili obaveštajnom sektoru”.

9 COMMENTS

  1. Pa Dačiću, po svemu sudeći, Amerika ipak ima pravo da vam uvede sankcije. Upali ste u rusku zamku vrlo naivno. Teškim mukama ćete se iz nje izvući, ako ikad budete to mogli.

  2. Не обраћаи пажњу на америчке законе. Србија је суверена држава, амерички закони могу да важе само за америку иначе представљају не законе него међудржавно глоблано – разбојништво.

  3. FLAMATES ti si sigurno brat od ALBANO koji isto ovde baljezga takve glupisti kao ti !!
    Samo sto si ti kao malo nesto pismeniji od njega !!
    Sigurno si isao na Kosovu u skolu za vreme Tita i koje ti je skolovanje placala Srbija !!

  4. Jedini spas za Srbiju da Vucic proglasi Srbiju Okupiranu zemlju zatvori sve granice pozove Rusiju i da dodje 50.000 Ruskih Vojnika da se stacionira u Nis ili Prokuplje ili Kursumliju . I svim snagama koji se nalaze na Kosivo a to su Unprofor i Amerkaci i drugi da napuste Srbiju Kosovo za 90 dana . i Po resolucije 1224 da se svi na Kosovo vrate Vojska Policija Bolnice i Skole . Sve dok se ovako ne desi Srbija ce biti okupirana zemlja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here