EPA/ANDREJ CUKIC
Ivica Dačić

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić osudio je danas susret specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Ministarstva inostranih poslova Norveške Arnea Sanesa Bjernstada i lidera pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija koji je održan uz zastavu Albanije.

„Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najoštrije osuđuje susret specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške Arnea Sanes Bjornstada i lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, kojem je prisustvovao i ambasador Norveške na Kosovu i Metohiji Jens Erik Grondal, a koji je održan uz zastavu Albanije“, ističe se u saopštenju.

Podseća se da je lider Samoopredeljenja poznat kao zagovornik stvaranja takozvane Velike Albanije.

„Svako ko se u Prištini sastane sa čovekom koji pretenduje da bude premijer tzv. Kosova uz zastavu Albanije, legalizuje ideju ‘Velike Albanije’, odnosno priključenja takozvanog Kosova Albaniji“, naglašava se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova, s tim u vezi, smatra da se sve zemlje članice Ujedinjenih nacija, a posebno zemlje u Evropi, moraju uzdržati od davanja legitimiteta ovakvim provokacijama.

5 KOMENTARA

  1. Е, па сад и даље наставите да „лижете“ Норвешку тамо где не треба … Наивни Срби!!

  2. Dosta sa verbalnim reakcijama na poteze koje povlaci Pristina,da li je moguce da se politika Srbije svodi na ovakva reagovanja umesto da mi budemo u ofanzivi,i da idemo korak napred.Dokle ce se nasi politicari vecito zaliti na ponasanje Pristine i biti stalno u defanzivi. Dok oni uvek nastupaju sa maksimalistickih pozicija,i postizu rezultate,mi stalno idemo sa nekom pomirljivom kompromisnom politikom,koja nam godinama donosi neuspehe. Ponekad imam utisak da je namera nasih predstavnika slabljenje pozicije Srbije,ili je u pitanju potpuna nesposobnost nasih u vodjenju pregovora(treceg nema)
    ps.Umesto da se u kancelariji za KiM angazuju najsposobniji kadrovi,koji dobro poznaju tamosnju situaciju,mentalitet,kao sto je npr.Nebojsa Covic,angazovane su osobe koje nikada ranije nisu imali kontakta sa KiM kao Djuric,koji resava probleme na kosovu iz kancelarije u Beogradu

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime