Tanjug
Ivica Dačić

Šef srpske diplomatije i lider socijalista Ivica Dačić veruje da je potrebno da se promene neki ministri iz SPS, jer, kako kaže, “nije ni Vučiću ni meni problem ovakva opozicija, već mangupi u našim redovima”.

U intervjuu za ALO Dačić kaže da je Vučić uz pravu kad kaže da su promene potrebne ne zato što neko radi loše već jer su same promene bitne, pre svega zato što podstiču na novi, bolji rad.

– Isto važi i za mene, postaviću sebi cilj, koji ako ne ostvarim, povlačim se u penziju -kazao je Dačić i precizirao da će svaki funkcioner SPS-a dobiti cilj koji mora da ostvari na predstojećim izborima.

To podrazumeva, objašnjava, da će u svakom gradu imati cilj koliko glasova treba da osvoje, a ko to ne ispuni neće ostati na funkciji, a tu misli i na sebe.

Negira da se sprema da bude premijer, odnosno, kako spekulišu mediji, da time ucenjuje Vučića, te objašnjava da su svete priče podmetnute da bi se stekao utisak da su on i Vučić u sukobu, odnosno da se sakrije da oni zajedno rade za Srbiju.

– Ja sam predsednik stranke koja izlazi na izbore, vodim listu, normalno je da sam kandidat te liste za premijera. Nije reč da nekog ucenjujemo, naravno da premijera predlaže onaj ko ima najveći broj glasova. A realno – zna se ko će osvojiti najveći broj glasova – navodi.

Pominje istraživanje po kojem su dve najpopularnije stranke u Srbiji SNS i SPS, dok su opozicioni lideri Đilas, Jeremić i Tadić političari s najvećim brojem negativnih ocena, te konstatuje: “Deo opozicije okupljen oko Đilasa da ima bilo kakve šanse, nikad ne bi bojkotovao izbore…”

Opoziciji zamera da nema nikakav program o važnim pitanjima zemlje, poput zajedničkog stava o Kosovu, odnosa prema Rusiji, stranim investitorima…

Kaže da je i ”golim okom” vidljiv progres država doživljava, ”oni se protive što je rekonstruisan Trg republike, što se grade auto-putevi po Srbiji i otvaraju nove fabrike…”

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here