EPA/Koca Sulejmanovic
Ivica Dačić

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa potpredsednicom francuskog Senata Elen Konve Mure koja je i senatorka Francuza koji žive van Francuske, o odnosim dve zemlje.

koji, kako je ocenjeno, beleže snažan uzlazni trend.

Dačić je izrazio očekivanje da će Srbija i Francuska, čiji su odnosi zasnovani na istorijskom i tradicionalnom prijateljstvu, u narednom periodu ostvariti nove konkretne rezultate.

– Tom uzlaznom trendu posebno je doprinela poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona u julu i izražena je obostrana spremnost da se nastavi rad na unapređenju saradnje u svim oblastima – konstatovali su Dačić i Konve Mure.

Potpredsednica Senata Konve Mure prenela je da se u Srbiji uverila da postoji veoma visok stepen spremnosti da se odnosi razvijaju u različitim segmentima i da, kao članica Odbora za spoljne poslove, odbranu i oružane snage Senata, posebno smatra značajnim napredak na planu međuparlamentarne saradnje, evrointegracija i zajedničkog učešća u mirovnim misijama pod okriljem UN-a i EU.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here