Tanjug
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da zvaničan stav Evropske unije nije da je srpska pokrajina Kosovo i Metohija “nezavisna”, i da bugarski premijer Bojko Borisov, koji tvrdi da jeste “nezavisna”, mora da poštuje taj stav – a ne da drži pridike budućem šefu diplomatije EU Žosepu Borelju.

On je tako reagovao na izjavu Borisova, koji je rekao da bi Borelj, kao budući šef diplomatije EU, trebalo da zastupa stave cele Unije i da, bez obzira na to što Španija ne priznaje nezavisnost Kosova – mora da uvaži činjenicu da ga druge države članice unije priznaju, pa bi u skladu sa tim trebalo i on da postupa.

– Bojko, da ti kažem jednu stvar: stav EU nije da je Kosovo nezavisna država. Ti, Bojko, ima da poštuješ stav EU, a ne da držiš lekcije Borelju. Šta znači taj bezobrazluk, na šta to liči. Dosta mi je više toga; a da ne pričam i da je pre nekoliko meseci – dobio naše odlikovanje – rekao je prvi čovek srpske diplomatije.

On je dodao i da je siguran da se Žozep Borelj neće ponašati na taj način i da neće podržavati nastojanja nekih država koje su priznale Kosovo.

8 COMMENTS

    • Branko @Bozja osveta.
      Imas li ti malo pameti u glavi. Cujes li sebe sta pises. Kakav da je, bori se za Srbiju.
      A ti Srbine!?!?

      • Hei branko, Don Brand srbiju ovakvih kao dacic nikolic vucic seselj itd itd, jos malo i ostane vama samo bgh2
        Beograd na vodu ili beogradski pasalluk!!
        Dok vas brani dacic Mini ne moramo da Se borimo za istA !!vi radite za nama !!
        Alb pr

  1. Gledajuci ove komentare koje pisete pitam se, jesteli vii siptari ili krvati. Umesto da sve nase politicare i njihovo politicko misljenje podrzite Oni se bore za vasu decui za Srbiju i njen narod vi omalozavate coveka sa vasim primitivnim komemtarima. Stid da vas bude kakvi ste vi srbi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here