Tanjug
Ivica Dačić

“Odnosi Srbije i Crne Gore su veoma loši”, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodao da se se sa svojim crnogorskim kolegom Srđanom Darmanovićem poslednji put video u decembru prošle godine, a u međuvremenu su razgovarali.

Gostujući na RTV, Dačić je apelovao na crnogorske vlasti da se problemi reše dijalogom i u miru.

– Mi smo spremni da razgovaramo na tu temu, ali oni ne odustaju od primene tog zakona (o slobodi veroispovesti). Šta znači ta primena, to ćemo da vidimo, ali mene samo zanima da li je moguće da niko od evropskih institucija ne reaguje – rekao je Dačić.

On je naveo da je Srbija ukazivala na štetnost donošenja Zakona o slobodi veroispovesti i probleme koje on može da izazove, jer je uperen protiv srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve (SPC). Šef srpske diplomatije je dodao da komunikacija postoji, ali da Crna Gora ne odustaje od tog zakona

– Ne mislite valjda da će se sada jednim razgovorom ubediti Milo Đukanović da odustane od tog zakona – rekao je Dačić.

On je kazao da ne želi da zaoštrava situaciju, ali da je potpuno normalno da Srbija treba da brani svoj narod u Crnoj Gori gde živi 29 odsto Srba, koji čak nemaju ni status nacionalne manjine.

Dačić je rekao da u Beogradu postoje „agenture crnogorskog režima“ i da tu imperiju treba razbiti, da u Srbiji ima Crnogoraca koji su na visokim funkcijama i upitao da ima neki Srbin u Crnoj Gori da je na vlasti.

– Je l’ ga znate? Ja ga ne znam – rekao je Dačić i naveo da onaj ko njega osuđuje, prvo treba da osudi Mila Đukanovića.

On je odbacio optužbe da je Beograd destabilizovao Crnu Goru i istakao da nikada nije rečeno da Srbija želi da Crna Gora bude s njom u jednoj državi, niti je donosila akte koji bi imali bilo kakve veze s unutrašnjim odnosima u Crnoj Gori.

– U Crnoj Gori stalno tvrde da Srbija navodno želi da ponovo bude u istoj državi sa Crnom Gorom. Ne da ne želimo, nego je to završena priča – kazao je Dačić.

4 COMMENTS

  1. Dacicu, odgovori najpre da li je u Srbiji neki Srbin na vlasti. Svi ste vi deca onih koji su imali samo jedan zadatak – negirati Naciju i unuistiti je. Sve za lazno “bratstvo”. Zato danas patite i vi i vasa pokolenja. Osudjeni ste na vecnu patnju. Stizu ispastanja za grehe predaka.

  2. i to kaze covek koji im daje dvojno drzavljanstvo. koji bio portparol milosevica kada nato usao na kosovo. koji sada prebrojava zemlje o priznanju iako tamo siptari imaju vlast koju utvrdio briselskim sporazumom koji on potpisao!!!!????

  3. Ambasador Srbije u Crnoj Gori je rodjen u Nikšiću , znači crnogorski državljanin . Što ga ne smeniš to je u tvojoj nadležnosti il samo pričaš praznu priču .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here