ATAImages
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas pismo od ministarke inostranih poslova Republike Koreje Kang Kjun-va u kome ona zahvaljuje Vladi Srbije na pomoći u naporima da se državljani te zemlje, usred pandemije izazvane virusom Covid-19, vrate u Južnu Koreju.

Kang Kjun-va je u pismu izrazila i saučešće svima koji su izgubili svoje bližnje i/ili su pogođeni virusom Covid-19 u Srbiji, kao i solidarnost s naporima Vlada Srbije u borbi protiv, kako je rekla, “ove svetske zdravstvene krize nezapamćenih razmera”.

“Uverena sam da će se Republika Srbija izboriti s pandemijom na efikasan način i da će svesti na minimum njene negativne posledice, imajući u vidu da Vaša Vlada preduzima neophodne korake u cilju stavjanja pod kontrolu i sprečavanja daljeg širenja virusa”, napisala je južnokorejska ministarka.

Ona je podsetila da broj potvrđenih slučajeva u Južnoj Koreji stalno pada, ali da vlada te zemlje i dalje primenjuje mere predostrožnosti aktivno angažujući javnost da učestvuje u sprovođenju socijalnog distanciranja i drugih preventivnih mera i da je spremn da svoja iskustva podeli sa drugim zemljama.

Ministarka je dodala i da se nada da će se i u ovim teškim vremenima, neophodna putovanja između Srbije i Južne Koreje nastaviti, uključujući i privrednike, s obzirom da ona predstavljaju značajnu osnovu snažnih bilateralnih odnosa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here