Dačić: Priština ne zna šta želi

0

Fonet/Z. M.
Besmisleno odgovarati na Tačijeve prozivke: Ivica Dačić
 

U situaciji kada je briselski dijalog statusno neutralan potpuno je besmisleno odgovarati na ovakve Tačijeve provokacije, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

"Optuživati Srbiju za ekspanzionizam kad se pokušava legalizovanje nasilnog i jednostranog narušavanja njenog teritorijalnog integriteta, i kad se skoro svakodnevno govori o Velikoj Albaniji, čime bi se narušio teritorijalni integritet još nekoliko zemalja, vrhunsko je licemerje", ocenio je Dačić.

On je dodao da se Srbija jasno opredelila za dijalog i stabilnost u regionu, ali da izgleda da se njena konstruktivnost u Prištini tumači kao slabost.

"Tačiju mora da bude jasno da su prošla vremena kada se sa Srbijom razgovaralo po principu 'uzmi ili ostavi'", dodao je ministar.

Zamenik premijera Kosova Hašim Tači napisao je danas na svom nalogu na "Fejsbuku" da Srbija ne može da prevaziđe ekspanzionistički menatlitet iz prošlog veka, i da pokušava da podigne "političku galamu" oko predstavljanja svojih planova o konačnom rešenju za Kosovo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here