Tanjug/AP
Ivica Dačić

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da Priština nema nikakve šanse za prijem u Interpol, a srpske diplomate širom sveta iz Ministarstva spoljnih poslova dobile su izričitu direktivu da ulože sve napore kako bi se osujetili pokušaji Kosova da postane članice te međunarodne policijske organizacije.

– Kosovo nema nikakve šanse za prijem u Interpol, doživeće katastrofu – rekao je Dačić za “Politiku”, uoči današnjeg početka zasedanja Generalne skupštine Interpola u Čileu.

“Večernje novosti” su imale uvid u otvoreni telegram koji je iz Ministarstva spoljnih poslova poslat svim srpskim diplomatskim predstavništvima, i u kojem je Ivica Dačić pod oznakom “vrlo hitno” poslao jasne instrukcije.

U telegramu se naglašava da su sprečavanje daljih priznanja nezavisnosti Kosova i povlačenje postojećih, kao i onemogućavanje prijema Prištine u međunarodne organizacije, pitanja od najvišeg nacionalnog interesa i trenutno glavni spoljnopolitički prioritet na kojem je angažovano čitavo srpsko rukovodstvo.

“U svetlu predstojećeg zasedanja Generalne skupštine Interpola u Santjagu, trenutno je apsolutni prioritet nastavak intenzivnog angažovanja diplomatsko-konzularne mreže kod svih članica”, navodi se u telegramu.

U dopisu Dačića se dodaje da je u slučaju da GS Interpola bude odlučivala o zahtevu Prištine za prijem, Srbiji važan glas svake države.

“Pojačani angažman neophodan je kod država čiji stavovi nisu čvrsti po pitanju podrške našoj poziciji”, navodi se u dopisu ministra Dačića, prenose “Novosti”.

2 COMMENTS

  1. A vi nemate sanse dase koracite vise po pristini mismo vas ko najloseg okupatora dalismo lekciju 99 sad ti se penjas samo pasalukom i pevas zavrzlamke na sastancima aj ivice rpski sine uzmi stap i cuvaj svinje

  2. Ja vjerujem tebe, tako je, ako pristina je u interpol nemate vise biznis ni ti ni tvoji Albanski drugari u ovde u Pristinu, to ce bite podeda za tebe i tvoji drugari, zato sto Mafia ce opet seta sllobodno i da ce ubije nasu decu za drogu i sta hoce, niko nece trazi vise.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here