ATAImages
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da Priština želi da na predstojećim izborima na KiM budu izabrani oni Srbi koji ne bi zastupali srpske interese, već bi bili pod njihovim uticajem.

On je u ime Vlade Srbije, ali i SPS-a, čiji je predsednik, pozvao sve Srbe na KiM da glasaju za Srpsku listu jer je, kako je rekao, to garancija da će imati istu politiku sa Beogradom i da će na najbolji način braniti nacionalne i državne interese.

– Priština želi da budu izabrani Srbi koji bi bili pod njihovim uticajem, koji bi bili Tačijevi, Haradinajevi ili bilo čiji drugi Srbi, odnosno Srbi koji ne bi zastupali srpske interese. Sa druge strane, srpski narod ima interes da se izaberu istinski predstavnici srpskog naroda bez kojih nije moguće voditi politiku zaštite nacionalnih i državnih interesa – rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

On je naglasio da Priština koristi razne metode da ostvari svoj cilj, te je tako zabranjen ulazak na KiM srpskim zvaničnicima tokom kampanje, dok je Srbima koji nemaju kosovska dokumenta zabranjeno da glasaju.

4 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here