Tanjug
Ivica Dačić

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministarkom inostranih poslova Republike Kenije Rejčel Omamo o epidemiološkoj situaciji u Srbiji i unapređenju saradnje dve zemlje.

Dačić je informisao ministarku Omamo o epidemiološkoj situaciji u Srbiji i o kontinuiranom smanjenju broja obolelih od virusa Covid-19, što je dovelo do postepenog ukidanja restriktivnih mera i otvaranja granica. Izrazio je nadu da će se zdravstvena situacija uskoro poboljšati i u Keniji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministri dveju zemalja su razmenili mišljenja o unapređenju dalje saradnje i saglasili su se da je potrebno održati kontinuitet političkog dijaloga na visokom nivou, kroz baštinjenje višedecenijske bliske i prijateljske saradnje.

Dačić je ukazao da Srbija ceni čvrst i postojan stav Kenije u vezi sa nepriznavanjem JPNK, kao i da smo veoma zahvalni što Kenija ostaje dosledna i verna osnovnim principima međunarodnog prava i načelima Povelje UN.

Tokom razgovora šef srpske diplomatije je čestitao ministarki Rejčel Omamo imenovanje na ovu odgovornu funkciju i pozvao je da poseti Republiku Srbiju, kada se za to steknu uslovi.

1 COMMENT

  1. Није лоша идеја да разговара са Африком да учи и побољша свој Енглески.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here