Tanjug
Ivica Dačić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija i Sjedinjene Države nisu dozvolile da godina, koju je “pojela korona, pojede i međusobne odnose dve zemlje”.

Dačić je na konferenciji “Godinu dana kasnije: Srpsko-američki odnosi u vreme korone”, rekao da su dve zemlje imale neprekidnu i veoma živu diplomatiju, koja je, kaže, kulminirala susretom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i tadašnjeg predsednika Donalda Trampa u Beloj kući.

– Promena administracije i dolazak predsednika Bajdena, za Srbiju samo znači nastavak stalnog i partnerskog rada na pronalaženju kompromisa za pitanje Kosova i Metohije, kao apsolutno najvažnijeg državnog i nacionalnog prioriteta Republike Srbije – rekao je Dačić.

On je dodao da Srbija u predsedniku Bajdenu i njegovim saradnicima ima iskrene partnere, i njihovu dobru energiju da i pitanje Kosova i Metohije, ali i druga važna pitanja od obostranog interesa dve zemlje, rešavaju kroz stalnu komunikaciju i dobru veru.

Dačić je kazao da su odnosi Srbije i SAD jedan od najviših prioriteta državne politike Srbije. Ocenio je i da su odnosi bil partnerski, solidarni, a u najtežim trenucima i bratski.

– To ne smemo da zaboravimo – poručio je Dačić.

1 COMMENT

  1. Ево ко ће да спасе Српски Народ. Бајден ће му бити од помоћи за обнову братства-јединства са Шиптарима.
    Бомози Боже ако није касно.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here